Pakk kofferten
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Pakk kofferten

Slik pakker du kofferten på best mulig måte før du reiser på cruise

Du reiser snart på cruise og spørsmålene begynner å melde seg: Hva skal du ha med i kofferten? Hvor mange kilo må du ha med? Hvor fint skal tøyet være? Osv.

Personlig stylist, Dorthe Kleckers fra www.styletogo.dk gir deg svarene her og guider deg til hvordan du pakker den perfekte kofferten for et cruise. En smart pakket koffert kan være avgjørende for en vellykket ferie.

Klærne er utlånt av butikken Vinci som ligger ved Nørrebrogade 49A i København. Liker du fine klær og tilbehør som kan blandes og matches, er butikken Vinci vel verdt et besøk.  Her finner du blant annet merkene Inwea, Mos Mosh, Plus Fine, Day, Gustav, Saint Tropez og Second Female samt andre unike merker fra Italia som alle kan settes sammen til både hverdag og fest. De ansatte er hjelpsomme og vennlige og atmosfæren i butikken er fin.

Les mer om Vinci på deres Facebook-side her

 

Hvor mye plass du har i kofferten din?

Start cruiset ditt i København hvor du kan gå direkte på bord med bagasjen. Du trenger ikke å bekymre deg for hvor mye du får ta med. Det bestemmer du nemlig selv. Skal du derimot fly til en annen destinasjon for å gå om bord på cruiseskipet, er du underlagt de relevante reglene til flyselskapet for hvor mye kofferten kan veie. Det er vanligvis 23 kg (sjekk flyselskapets regler for sikkerhets skyld).

Dette betyr at bagasjeplassen er liten, og det er derfor viktig å tenke seg godt om slik at du bare tar med det du trenger.

Første råd er å starte pakkingen i god tid – ikke kast klærne ned i kofferten dagen før avreise. Lag, hvis nødvendig, en plan for hva du trenger og skriv ned alt fra toalettsaker til klær som skal tas med. Det krever litt tid å få en oversikt over alt som skal være med. Det er trolig også klær som skal vaskes og må hentes fra loftet eller opp av kjelleren før pakkingen kan begynne.

Du kan både få vasket og renset klærne om bord, men de er selvfølgelig ikke tilgjengelig den tiden det tar å rengjøre dem. Hvis du har klær som skal renses, er det faktisk en god ide å gjøre det på skipet da det er billigere enn i Danmark. Sørg bare for å levere de inn samme dag som du kommer om bord slik at du ikke må vente så lenge.

 

Hvordan kler man seg på et cruiseskip?

Vanligvis skifter du klær tre ganger om dagen på et cruise. Derfor er det smart å tenke på kombinasjoner som kan mikses og matches.


Gå-i-land-settet
Første antrekket er hva jeg kaller, «gå-i-land-settet» da de fleste mennesker velger å gå i land når skipet er i havn.  Klærne skal helst være praktiske og gode å ha på. Det kan være en kjole, en underdel eller bukser med en t-skjorte eller skjorte (ev. med lange ermer som kan rulles opp og ned alt etter været), et par gode gåsko dersom du skal gå mye, f.eks. et par joggesko eller sandaler. En hatt eller caps er også godt å ta med for å skjerme for solen. Legg dette i en romslig bag hvor det er plass til en cardigan, vannflaske, solbriller, en eventuell reiseguide og lommeboken.

 

Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt - Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 2

Se flere kombinasjonsmuligheter nedenfor.


Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 3Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 4Tøjguide til krydstogt og cruise - Gå i land sæt 5

Bassengsettet
Det andre antrekket er «bassengsettet». Når du kommer tilbake fra en fin tur på land, er det fint å kunne slappe av ved bassenget. Eller kanskje du foretrekker å tilbringe hele dagen der. Det er viktig å merke seg at det bare er rundt bassenget at man kan bevege seg rundt i badetøy, og ikke på resten av skipet. Derfor bør du være tildekket til og fra og bassengområdet. Her kan det være perfekt med en bluse, maxidress eller som på bildet med en luftig topp og underdel sammen med et par sandaler og en solhatt. Her er den romslige vesken også god til solkrem, solbriller og en spennende bok. Solkrem kan kjøpes på skipet, men hvis du vil være sikker på å få en uten parabener, fargestoffer, parfymer osv., er det lurt å ta med en hjemmefra.

Tøjguide til krydstogt og cruise - Swimmingpool sæt

Kveldsantrekket

Det tredje antrekket «kveldsantrekket».  På kvelden er det tid for å spise på restauranten, ta en drink i baren og kanskje gå på kino eller en forestilling. Kleskoden er her som når du er ute og spiser på hjemstedet med en fin kjole, underdel eller bukser med fine sko, for eksempel pumps. Du kan ikke ha shorts eller badesandaler på restauranten. Selv om du er på et cruise i en varmt område, kan det være kjølig på kveldene på grunn av klimaanlegget om bord. Det kan derfor være lurt å ta på en blazer eller cardigan. Det kan også være et skjerf eller sjal du kan kaste over skuldre og armer.

Tøjguide til krydstogt og cruise - AftenlooketTøjguide til krydstogt og cruise - Aftenlooket 3

Gallasettet

Det er en fjerde sett du kan vurdere: «gallasettet». Den ukentlige gallaaftenen krever noe helt spesielt, og er en flott anledning til å kle seg fint. Kjole er anbefalt denne kvelden, men bukser er også tillatt. Det er her du kan slippe løs din indre diva ved å iføre deg en lang kjole eller en fin cocktailkjole med høye hæler.

Tøjguide til krydstogt og cruise - Galla-sætTøjguide til krydstogt og cruise - Galla-sæt 2

 

Hva bør være i kofferten?

Trikset er å ta med klær som kan brukes til flere anledninger og som kan kombineres på kryss og tvers. Med andre ord skal farger, mønstre og former kunne passe sammen. Det må være klær som kan danne de tre settene om dagen. I tillegg kan hvert enkelt stykke tøystykke kunne kles opp og ned. Det er selvfølgelig individuelt hva vi foretrekker å med og hvor lenge man skal være på tur.

Personlige stylist Dorthe Kleckers fra www.styletogo.dk har her laget en pakkeguide til et 7-dagers cruise:

Klær:

 • 2 underdeler: 1 kort og 1 lang som begge kan brukes til å gå i land i, ved bassenget og på kvelden. De kan kles opp og ned med forskjellige topper, jakker, cardigans og tilbehør. Man kan ev. bytte den ene underdelen med et par shorts.
 • 6 overdeler: En langermet skjorte, en kortermet skjorte eller topp, en litt stor t-skjorte, en ermeløs silkeaktig topp, to singleter/t-skjorter i forskjellige farger.
 • 2–3 kjoler: En fin kjole for gallaaftenen som kan kles ned med en cardigan og andre smykker til en av de andre kveldende. En lys sommerkjole, ev. en maxidress og/eller en topp som kan brukes med joggesko og sandaler på dagtid og pumps på kvelden.
 • 1 buksedrakt: Buksedrakten er genial da man kan lage mange forskjellige utseender med dette ene tøystykket.
 • 1–2 par bukser: Et par bukser å reise i og ev. noen lyse og luftige haremsaktige bukser. Begge skal kunnes snøres eller rulles opp slik at de kan fungere som capribukser.
 • 2 cardigans: Ev. 1 lang og 1 kort i hver sin farge.
 • 1–2 jakker: En blazer som kan brukes på over kjoler, underdeler og bukser. Ev. en tynn skinnjakke som kan brukes for alt og til å reise i.
 • 2 sett med badetøy: Det kan ev. være en bikini og en badedrakt, uansett hva man liker best.

 

Først må du reise til et annet reisemål for å komme på skipet, så sørg for å reise i klessettet som veier mest og tar mest plass, slik at det ikke tar opp plass i kofferten.

 

Tilbehør:

 • 3–4 par sko: Et par sandaler, et par joggesko, 2 par pumps (det ene paret kan utelates). Skoene kan være med på å kle ett sett opp eller ned.
 • 1–2 skjerf: Skjerf er gode til å gi en ekstra piff til et antrekk. De kan også brukes til å knytte rundt seg ved bassenget eller som et sjal på kvelden.
 • 2 vesker: I tillegg håndbagasje er det lurt å ta en lys og romslig veske som du kan ta med deg til svømmebassenget og gå i land med. Den må kunne pakkes helt sammen, slik at det ikke tar plass i kofferten. En clutch (konvoluttveske) til bruk på kvelden, ev. med avtakbar håndtak slik at den kan brukes som en liten skulderveske.
 • 1–2 belter: En tynt til både på buksene, underdelen og kjolen. Ev. også et bredt belte som kan sitte rundt livet eller hoften.
 • Smykker: 2 statement-halskjeder slik at du har noe å skifte ut, ett for gallaaftenen og ett til de andre kveldene. Ev. et par lange perlekjeder (det kan være glassperler, som på bildet) hvis gallakjolen din er lang.  En statement-ring kan også være fin sammen med den lange kjolen. Noen tynne kjeder med anheng som kan brukes både på dagtid og til kvelds. Øredobber – både stickers og noen som henger.

 

Du kan fint blande sølv og gull. Smykker trenger ikke å være dyre eller arvestykker. Du kan lett ha både flotte, vakre og elegante smykker som ikke koste skjorta.

Smykkene tilfører prikken over i-en og gir deg en personlig stil. Tilfører du et sett bestående av f.eks. en underdel, en t-skjorte og sandaler, et par fargerike hengende øredobber, flere tynne armbånd og et bredt belte på hoftene, har du en bohem-look. Skifter du ut øredobbene med noen fine stickers, en enkelt fint armbånd og et perlekjede eller et kort kjede med anheng og tar av beltet, så er utseendet plutselig mer klassisk.

 

Sminke og skjønnhetsprodukter:

La de tunge skjønnhetsproduktene dine bli hjemme og invester i stedet i noen små i reisestørrelse fra din lokale Matas eller kjøpe små reisebeholdere (for eksempel Tiger) som du kan fylle opp med dine egne produkter.

Ta med sminke slik at du kan lage en dagssminke, en lekker kveldssminke og en gallasminke, som gjerne kan være litt festligere enn normalt, f.ek. med kunstige øyevipper. Husk at kunstig belysning «spiser» en del av fargen på sminken, så kveldssminken bør være sterkere.

Husk at riktige farger på sminke og klær kan få øynene og huden til å skinne.

Som et utgangspunkt, er det lurt å ta med alt du trenger under ferieoppholdet (bortsett fra det på listen nedenfor) slik at du ikke bruker unødvendig tid på å lete etter ting du ikke finner i de forskjellige butikkene. Jeg brukte en gang hele ferien å lete etter et par hvite sandaler. Jeg visste akkurat hvordan de skulle se ut. Dessverre fantes de ikke i virkeligheten, og jeg fant dem aldri. Hele den tiden kunne jeg ha brukt på å slappe av. Det er mange butikker på skipet som du kan utforske og handle i, men bruk dem til å la deg overraske.

 

Hva skal ikke med i kofferten?

Håndklær, badekåper og hårføner kan man la ligge hjemme, de finner du på skipet. Strykejern trenger du heller ikke å ta med da man kan få klærne sine strøket om bord. Prisene for stryking du kan se her.

Ellers er det et godt råd å henge klær på en henger på badet slik at dampen fra badet kan rette ut eventuelle folder.

Vanligvis kan man ikke ta med mat og drikke om bord. Det gjør heller ingenting, da skipet bugner med lekker mat og god drikke. Dersom du har spesielle ønsker og behov, snakker du med mannskapet om det.

 

Om Style to Go

Vil du ha ny inspirasjon til garderoben din, gode råd for å unngå fremtidige feilkjøp eller kanskje personlige stylingtips om hvordan du kler deg best?

Dorthe Kleckers fra Style to Go gir eksperthjelp innen personlig stil. Hun råder og inspirerer deg til å bli den beste versjonen av deg selv med større selvtillit og fornyet energi. Dorthe tilbyr blant annet personlig shopping, garderobesjekk og rådgivning om stil og sminke. Som kunde hos Mycruise, vil du få 20 % rabatt når du bruker en av de ovennevnte tjenestene hos Style to Go.  Du kan lese mer på hjemmesiden www.styletogo.dk