MyCruise følger utviklingen nøye og følger alltid rådene fra Utenriksdepartementet. 
De siste månedene har det blitt konstatert tilfeller av COVID-19 smitte i hele verden, og hos MyCruise følger vi situasjonen meget nøye.

 

Hvordan påvirker koronaviruset og Utenriksdepartementets råd min reise? 
Utenriksdepartementet fraråder reiser til en rekke land og områder i forbindelse med koronaviruset. Men fra den 15. juli er det åpnet opp for reiser til de fleste land i Europa igjen. De fleste cruiserederier har likevel avlyst cruisene sine til over sommeren. Les mer om de enkelte rederiers forventninger til når de seiler igjen nedenfor.

Hvis du har bestilt en reise til et område som Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til, vil vi kontakte deg personlig og finne en løsning.
Ønsker du å ikke reise til et område som Utenriksdepartementet ikke fraråder reiser til, gjelder våre vanlige avbestillingsregler.
Du kan holde deg oppdatert med Utenriksdepartementets anbefalinger her.

 

Oppdatering av rederienes forventninger til når de åpner rutene sine igjen
I forhold til krav og retningslinjer fra de internasjonale helsemyndighetene er rederiene faktisk klare til å seile igjen. Når det likevel tar litt tid før de legger fra kai, er det fordi at det å starte opp igjen er en kompleks logistikkoppgave, der rederiene blant annet er avhengige av at destinasjoner har åpnet, at det er nok fly som flyr til og fra de ulike avreisehavnene, personale som skal flys inn m.m.

Derfor ser vi også at rederiene fortløpende endrer forventningene til når de skal begynne å seile igjen. Her kan du se en oversikt over når cruisene forventes å gjenopptas.

·    MSC Cruises: 16. august (Nord-Europa er imidlertid avlyst til 18. oktober)
·    Norwegian Cruise Line: 1. november 
·    Costa Cruises: 16. august (Nord-Europa er imidlertid avlyst til 27. september)
·    Royal Caribbean: 1. oktober 
·    Celebrity Cruises: 1. oktober 
·    Azamara: 1. oktober 
·    Holland America Line: 4. oktober
·    Princess Cruises: 5. november
·    Carnival Cruises: 1. oktober 

Husk å ta datoene med et visst forbehold, fordi rederiene endrer datoene etter situasjon og behov. Og husk at når det først kommer i gang, så forventer vi at det vil skje fortløpende og at enkelte skip og destinasjoner starter før andre. Hvis du har bestilt en reise i den kommende tiden, vil vi holde deg oppdatert og oppdatere listen på denne siden fortløpende.

Hvis du har en reise i den perioden skipet ikke seiler, så vil reisen din bli kansellert og du vil få din rettmessige kompensasjon – selv om Utenriksdepartementet ikke fraråder reiser i denne perioden eller til dette området/landet.

 

Hva gjør cruiserederiene for å skjerpe sikkerheten om bord når de seiler igjen?
I tillegg til komfort, kulinariske opplevelser og fantastisk underholdning, er sikkerhet og velvære om bord på cruiseskipene rederiets absolutt høyeste prioritet.

Cruiseskipene har på grunn av Koronaviruset innført strengere regler for ombordstigning. Alle passasjerer må fylle ut en erklæring om at man ikke er syk, smittebærer osv. ved innsjekking på alle cruise. Rederiene har, av hensyn til passasjerene sikkerhet, også skjerpet kontrollen, og cruisegjester med tegn eller symptomer på sykdom og feber vil bli kontrollert før ombordstigning. Ved konstatert feber og for høy kroppstemperatur kan man bli nektet ombordstigning. I tillegg kan cruisegjester bli nektet ombordstigning hvis rederiet mener at man har vært i områder med stor risiko for smitte, uansett hvor cruiseskipet går ut fra. Det er derfor meget viktig at du setter deg inn i det enkelte rederiets skjerpede ombordstigningsregler.

Om bord på skipet jobber de ulike rederiene også med å øke sikkerheten og hygienen generelt. Det blir for eksempel ytterligere fokus på rengjøring av alle steder, hele tiden. Alle gjester må bruke håndsprit ved inngangen til restauranter, alle heiser blir betjent av personale, luftfiltreringen vil bli forbedret, ingen selvbetjening i bufférestauranter, sosial avstand med maks antall gjester i for eksempel teateret, barer osv.

 

Her har vi samlet cruiserederienes veiledning og tiltak (på engelsk), som vi anbefaler at du leser:
Costa Cruises
Norwegian Cruise Line
MSC
Royal Caribbean Cruise Line
Celebrity Cruises
Azamara
Holland America Line
Princess Cruises
Carnival Cruises

 

For ytterligere informasjon viser vi til:
UDs reiseinformasjon
Folkehelseinstituttet
FHI - Smittevern

Hvis du har spørsmål om cruiset ditt før avreise, er du velkommen til å kontakte oss på telefon 23 96 09 24.

 

Sist oppdatert: 30. juli 2020