Spørsmål og svar
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Spørsmål og svar

Her finner du svar på de oftest stilte spørsmålene. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt, så kan du selvfølgelig alltid ta kontakt med oss.

 

 

Min bestilling

Når bør jeg bestille cruise?

Hvis du har spesifikke krav til tid og reisemål, så vil vi anbefale at du starter planleggingen i god tid i forveien. Men hvis du er mer fleksibel med tid og sted, så det er også mulig å finne gode tilbud kort tid før avreise.

MyCruise hjelper deg mer enn gjerne med å finne ditt perfekte drømmecruise, og du kan alltid kontakte oss for et uforpliktende tilbud. Kontakt MyCruise.

Registrer deg for vårt nyhetsbrev slik at du alltid er oppdatert på de beste tilbudene og de mest fantastiske cruisene til hele verden. Meld deg på her.  


Hva er inkludert i prisen?

Alle oppgitte priser gjelder per person i norske kroner og er basert på at to personer deler den gjeldende lugaren. Det kan variere fra rederi til rederi hva som er inkludert i prisen.

Men som en generell regel er følgende inkludert i cruiseprisen:

  • Lugaren
  • Alle måltider (bortsett fra på spesielle restauranter)
  • Underholdning og de fleste aktiviteter om bord, f.eks bruk av treningssenter, svømmebasseng og jacuzzi
  • Skatter og avgifter

 

Merk at tips vanligvis ikke er inkludert i cruiseprisen på de fleste rederiene.


Hva er ikke inkludert i prisen?

Med mindre annet er avtalt og uttrykkelig oppgitt som inkludert i prisen, er følgende ikke inkludert i prisen:

  • Flyvninger fra reisemålet
  • Utflukter og personlige utgifter, f.eks drinker om bord, klesvask, spabehandlinger og skjønnhetspleie, telefonsamtaler, Internett, hotellopphold
  • Hotellovernatting og måltider i landet (med mindre annet er oppgitt)
  • Transport til/fra skipet (med mindre annet er oppgitt)
  • Reiseforsikring


Hvordan sjekker jeg inn på skipet?

Ta passet og reisedokumentene til skranken i cruiseterminalen ved havnen. Der vil du bli sjekket inn og nøkkelkortet ditt blir utstedt. Nøkkelkort fungerer som identifikasjons- og betalingskort om bord.

Merk: på Costa Cruises' skip ligger nøkkelkortet i lugaren.


Hvorfor har jeg ikke fått billetten min?

Hvis du skal seile med MSC Cruises, Costa Cruises, Carnival Cruise Line, Princess Cruises eller Holland America Line, får MyCruise først ut billettene når du har sjekket inn på nett. Det er derfor det er svært viktig at du gjør sjekker inn på nett så snart som mulig etter at du har mottatt reservasjonsnummer og annen informasjon fra MyCruise.

Du mottar vanligvis din cruisebillett og eventuelle flybilletter og kuponger for hotellet og bilutleie cirka 10–14 dager før avreise.


Hvordan får jeg bagasjelappene mine?

Du får vanligvis bagasjekodene tilsendt sammen med billetten din. Hvis du ikke har mottatt bagasjemerker, vil du få dem utlevert av skipets personale når du sjekker inn bagasjen i havnen.

Det er også alltid mulig å få nye bagasjemerker ved innsjekkingsskranken i havnen hvis du har glemt eller mistet bagasjemerkene dine.

Merk at det er vanligvis ikke er lim på bagasjelappene, men de bare trenger å stiftes sammen med en stiftemaskin. Det kan du enten gjøre hjemmefra eller få hjelp til det ved havnen.  


Hvordan sjekker jeg inn på nett?

Hvis du skal seile med MSC Cruises, Costa Cruises, Carnival Cruise Line, Princess Cruises eller Holland America Line, får MyCruise først ut billettene når du/dere har sjekket inn på nett på rederiets hjemmeside. Derfor er det viktig at det gjøres så snart som mulig etter at du har mottatt et reservasjonsnummer og annen informasjon fra MyCruise.  

Du sjekker inn på nett via det gjeldende rederiets hjemmeside der du oppgir passopplysninger,avreisedato, reservasjonsnummer osv. Husk at alle passasjerer som reiser sammen må sjekke inn på nett.

Les mer om innsjekking på nett her


Før reisen

Hva slags klær bør jeg pakke?

Det er enkelt å planlegge hva du skal ha med deg på cruise. På dagen trenger du vanlige klær avhengig av vind og vær. På kvelden bør du ha på deg litt penere klær. Det kan sammenlignes med å spise på en fin restaurant. På et 7-netters cruise er det vanligvis to formelle kvelder, og det er derfor lurt å pakke kjole, dress og slips.

Merk at skipets klimaanlegg kan føles kaldt.

Vi anbefaler at du pakker med litt håndbagasje med det, du har bruk for de første timene om bord da det kan ta litt tid før bagasjen din vil bli brakt til lugaren din.

Kveldsantrekket kan variere fra rederi til rederi og fra dag til dag.

Les mer om rederiets spesiell kleskode under Skip og rederier og få en guide for hva du skal pakke i kofferten her.


Når kan jeg gå om bord?

Tidspunktet for ombordstigning står opplyst på billetten din. Hvis du ikke er om bord på skipet minst to timer før planlagt avreise, antas det at du ikke skal med på cruiset, ordren anses som kansellert og du mister innbetalingen din.

Det er derfor svært viktig at du overholder tiden som står opplyst på billetten din, og vi anbefaler at du går om bord i god tid.

Merk at du alltid kan ringe skipet eller MyCruise, hvis du blir forsinket – telefonnummeret står på billetten din og avreisebrevet.


Betaling

Hvordan betaler jeg om bord?

Et cruise er en pengeløst samfunn. Nøkkelkortet ditt fungerer som et betalingskort og alle kjøp du gjør om bord vil belaste kortet. På de fleste skip er det mulig å følge med forbruket ditt på TV-en i lugaren under reisen eller ved henvendelse i resepsjonen.

Du får en spesifisert regning konto på den siste dagen av cruise din, så du har muligheten til å kontrollere alle kjøp under toktet. Vær oppmerksom på at enkeltkjøp gjort siste kvelden ikke vil vises på regningen, men vil bli lagt til på den endelige regningen.

Merk at det på enkelte områder av skipet bare er mulig å betale med kontanter. Du kan vanligvis bruke dollar eller euro, avhengig av hvor i verden du er på cruise.


Hvilke kredittkort kan jeg bruke om bord?

De aller fleste rederiene aksepterer Visa-kort, MasterCard og American Express som betalingsform om bord på skipene. Vi anbefaler at du bruker to ulike kredittkort slik at du ikke vil få problemer hvis et kort plutselig ikke fungerer.

Merk: Ikke alle skip godtar Mastercard Direct eller VisaElectron. Kontakt MyCruise for informasjon om kortet er gyldig om bord.

 

Hvilken valuta kan jeg bruke?

Uansett hvor i verden du reiser, er amerikanske dollar anerkjent som valuta. Det aksepteres direkte eller kan enkelt veksles om bord eller på land.

Vær imidlertid oppmerksom på at kursen skipene tilbyr kan være dyr, og det kan derfor være lurt å ta med destinasjonens valuta hjemmefra. Du kan bruke euro og dollar om bord de fleste skip.

 

Livet om bord

Hvor og når kan jeg spise om bord?

I hovedrestauranten om bord er det vanligvis to måltider på kvelden. Et tidlig og et sent måltid. Når du bestiller cruiset ditt, bør du oppgi om du ønsker deg det tidlige eller sene måltidet, og om du har eventuelle spesielle behov. Vi garanterer ikke at alle forespørsler kan oppfylles, men lover å gjøre vårt beste.

Flere av rederiene tilbyr også «Open Seating» eller «Freestyle Cruising», som betyr at du kan velge når du vil spise innenfor restaurantens åpningstider.

I tillegg er det også flere forskjellige spesialrestauranter om bord som kan brukes mot betaling.

Som utgangspunkt er det alltid tilgang til mat og drikke fra kl. 6 om morgenen til kl. 2 på natten, så du trenger ikke å være redd for å gå sulten til sengs.

 

Bør jeg ta med håndklær selv?

Nei, du trenger ikke å ta med håndklær seg om bord. Det finnes håndklær både i lugaren og ved bassenget, og trenger du å ta med et håndkle på land, f.eks for en strandtur, trenger du bare å spørre tjeneren din i lugaren.


Er røyking tillatt om bord?

Røyking om bord på cruiseskip er begrenset, men det er enkelte merkede områder om bord hvor røyking er tillatt.

Les mer om rederienes spesifikke røykeregler under Skip og rederier.

 

Må jeg gå av når skopet legger til havn?

Nei, du velger selv om du vil være om bord på skipet eller om du vil av. Det koster ingenting å komme i land når skipet legger til, og du kan gå på og av så mange ganger du vil.


Er det utflukter på land?

Når du er på cruise, vil du automatisk få mange opplevelser – både på land og til sjøs. Skipene tilbyr en rekke utflukter, og du kan velge å reservere utfluktene hjemmefra eller om bord på cruiseskipet.

Hvis du vil være sikker på å få plass på en bestemt tur, anbefaler vi at du bestiller hjemmefra, siden enkelte utflukter kan bli utsolgt. De fleste skip tilbyr en rekke utflukter på land, f.eks golfutflukt eller byvandring, men turenes tilgjengelighet varierer fra rederi til rederi. Du kan også velge å gå i land og oppdage reisemålet på egen hånd.

Les mer om de forskjellige utfluktene under Skip og rederier.

 

Hva skjer hvis jeg bli syk om bord?

Hvis uhellet er ute og du blir syk om bord på cruiset, er du heldigvis i trygge hender. Få former for ferier tilbyr samme mulighet for kvalifisert medisinsk behandling. Uansett hvor du er i verden, har alle cruiseskip en lege og/eller et sykehus om bord. De vanligste sykdommene kan dermed behandles i løpet av ferien da det også vanligvis finnes et stort apotek om bord.

Oppstår det mer kompliserte sykdommer, bør man likevel alltid kontakte sykehus og leger i landet. Merk at du må betale hvis du trenger legehjelp, og derfor anbefaler vi på det sterkeste at du tegner en reiseforsikring før du reiser.

Les mer om reiseforsikring her

 

Kan jeg kontaktes om bord på skipet?

Det er mulig å bli kontaktet via telefon på skipet, men telefonsamtaler til og fra skipene er dyre. Du kan også bruke din egen mobiltelefon de fleste stedene, men også her bør du være oppmerksom på prisen.

Skipene har vanligvis Internettkafé om bord, og du kan velge å betale per min eller kjøpe en større datapakke. En del av skipene tilbyr også trådløs Internettilgang som gjestene kan bruke mot betaling.

Les mer om Internett under Skip og rederier


Hvilket språk snakkes det om bord?

På de fleste rederiene er hovedspråket engelsk, og dessuten snakkes det ofte spansk, fransk, italiensk og tysk om bord, men dessverre ikke de skandinaviske språkene.


Er det mulig å få renset og vasket klær?

Vask og rens av klær er tilgjengelig om bord. Spør tjeneren din som er knyttet til lugaren din for mer informasjon og priser. 


Hvilken spenning brukes om bord?

Strømforsyningen på skipene er 110 og 220 V, så det er mulig å bruke både vanlige stikkontakter og amerikanske. Hårfønere kan finnes i alle lugarer.

 

Hvordan sjekker jeg ut fra skipet?

På den siste dagen av cruiset ditt vil du motta adresseetiketter til bagasjen din. Skriv navn, hjemmeadresse og noen detaljer om flyvningen tydelig på hver etikett. Bagasjen din vil deretter bli plukket opp av mannskapet.

Vi anbefaler at du pakke skjøre, viktige og verdifulle gjenstander håndbagasjen.