Bagasje på flyet 

De fleste flyselskap tillater mellom 20 og 23 kg innsjekket bagasje pr. person. Antall kolli og vekt avhenger av hvilket flyselskap og hvilken type billett du har kjøpt. Det korrekte antall kolli er oppgitt på flybilletten. På europeiske flygninger med KLM, Air France og British Airways er bagasje vanligvis ikke inkludert i prisen. Du kan finne mer informasjon om bagasjeregler på de respektive flyselskaps hjemmeside.

 

Håndbagasje

De fleste flyselskap tillater ca. 5-10 kg håndbagasje pr. person. Håndbagasjen må ikke overskride bestemte mål og de eksakte mål og vekt er oppgitt på flybilletten.

EU har innført regler som begrenser mengden av væske som flypassasjerer kan medbringe i håndbagasjen. Reglene gjelder for alle flypassasjerer som reiser fra EU-flyplasser, men innsjekket bagasje er ikke omfattet av reglene. I håndbagasjen er det kun tillatt å ha med væsker eller flytende stoff i beholdere som maksimalt rommer 100 ml. Man må gjerne ha mer enn c beholder i håndbagasjen, men ikke flere enn det som kan være i en gjenlukket gjennomsiktig pose på én liter. Det er kun tillatt å ha med én pose pr. passasjer.

Når det i EU-reglene nevnes væsker, gelé og væskelignende substanser, omfatter det mer enn bare vann og leskedrikker.

Det dreier seg bl.a. om:

  • Væsker som f.eks. vann, juice, saft, suppe og sirup
  • Parfyme, after shave, eau de cologne o.l.
  • Delvis flytende stoffer som f.eks. hårsjampo og tannkrem
  • Oljer og kremer, f.eks. håndkrem og solkrem
  • Innholdet i beholdere under trykk, f.eks. deodorant, barberskum o.l.
  • Blandinger av faste og flytende stoffer

Vær oppmerksom på at visse væsker er unntatt EUs regler, f.eks. babymat, medisiner o.l. som medbringes til bruk på flyreisen i større kvanta enn 100 ml. Man må være forberedt på at sikkerhetspersonalet kan forlange bevis for væskens ekthet.

MyCruise anbefaler at man i størst mulig grad pakker væsker og væskelignende stoffer i den innsjekkede bagasjen. Du kan lese mer om reglene for håndbagasje på de enkelte flyselskaps hjemmesider.

 

Bagasje til USA

Pga. sikkerhetskontrollen ved innreise i USA må ikke innsjekket bagasje låses. Ved eventuell etterfølgende forsikringssak pga. av skadet bagasje, dekkes dette kun om foranstående er overholdt.

Innsjekking - fly 

Du har mulighet til å sjekke inn online fra 48 til 1 time før avgang, avhengig av flyselskap. Når du sjekker inn online har du mulighet til å velge sete (mot betaling hos enkelte flyselskap).

Online innsjekking er også tilgjengelig selv om du har bagasje som skal sjekkes inn. Bagasjelapper kan skrives ut i selvbetjeningsautomatene på flyplassen.

Nedenfor finner du en liste over de fleste flyselskapene vi samarbeider med samt tidspunkt for mulig online check-in.

Forsinket/skadet bagasje 

Hvis bagasjen din har kommet bort eller den er skadet, er det meget viktig at du får skrevet en rapport på flyplassen.

Du skal kontakte det flyselskapets handlingsoperatør som du fløy med. Du finner vanligvis handlingsoperatøren ved bagasjebåndet eller i ankomsthallen. Rapporten skal inneholde et referansenummer og et telefonnummer som du kan kontakte for å høre hvor langt bagasjen har kommet.

Oppmøte på flyplassen 

MyCruise anbefaler at du møter opp på flyplassen senest 2 timer før avgang. Den eksakte oppmøtetiden står på flybilletten. Du kan dessuten finne nærmere informasjon på flyselskapets hjemmeside.

Pass 

Det er alltid ditt ansvar å medbringe de nødvendige papirer og dokumentasjon på cruiset, herunder pass og visum. Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter avreisedato. Kontroller at navn i pass og bestillingsbekreftelse er identiske. Vær oppmerksom på at MyCruise krever et gebyr om navnet i bestillingsbekreftelsen skal endres.

Barn og spebarn skal ha eget pass. Barn som reiser med andre enn sine foreldre og/eller med foreldre med annet etternavn, bes kontakte oss innen avreise. MyCruise er ikke ansvarlig for konsekvensene av manglende eller ikke gyldig pass. Reisende kan nektes adgang om passet er skadet. Du kan lese mer om gjeldende passregler på politiet.no.

Vær oppmerksom på at spesielle regler gjelder for USA, også ved transitt. Se informasjon om reiseregler til USA nedenfor.

Tollfrie varer 

Grunnet sikkerhetsreglene om væsker i håndbagasjen skal man være oppmerksom på at selv om væsker som er kjøpt etter passering av sikkerhetskontrollen og er forseglet, så kan det skje at varene blir konfiskert om man er i transitt på en europeisk flyplass før ankomst til Norge. Det kan skyldes at det er iverksatt strengere sikkerhetsregler enn EUs felles minimumskrav.