Uansett om du er en erfaren cruisegjest, eller det er din første gang om bord på et cruiseskip, så har vi samlet mye nyttig informasjon til deg. Vi anbefaler at du leser gjennom dette før avreise.


Bagasjemerker 

Vanligvis får du tilsendt bagasjemerker sammen med billetten din. Hvis du ikke har mottatt bagasjemerker, vil de bli utlevert av skipets personale når du sjekker inn bagasjen i havnen.

Bekledning  

Det er enkelt å planlegge hva du skal ta med på cruise. På dagtid trenger du vanlig tøy, litt avhengig av vær og vind. Om kvelden er det vanlig å pynte seg litt, omtrent som du gjør når du skal ut å spise på en fin restaurant. I løpet av et 7-netters cruise er det vanligvis to formelle kvelder, så det er lurt å ta med kjole, dress og slips. Vær oppmerksom på at skipets aircondition kan føles kald. Vi anbefaler at du pakker en liten håndbagasje med det du trenger de første timene om bord, da det kan ta litt tid før bagasjen blir levert til lugaren din. Kveldsantrekket kan variere fra rederi til rederi og fra dag til dag. Les mer om rederiets spesifikke kleskode under fanen Skip og rederier

Bestilling av cruise 

Hvis du har spesifikke ønsker med hensyn til dato og reisemål, så anbefaler vi at du begynner planleggingen i god tid. Hvis du derimot er litt mer fleksibel med tid og sted, er det ofte også mulig å finne et godt tilbud kort tid før avreise. Vi i MyCruise hjelper deg gjerne med å finne akkurat ditt drømmecruise, og du må gjerne kontakte oss for et uforpliktende tilbud. Kontakt MyCruise. Meld deg på vårt nyhetsbrev, så er du alltid oppdatert om de beste tilbudene og de mest fantastiske cruisene til hele verden.

Online innsjekking 

Hvis du skal seile med MSC Cruises, Costa Cruises, Carnival Cruise Line, Princess Cruises eller Holland America Line, så får MyCruise frigitt billettene dine først når du har sjekket inn online. Det er derfor meget viktig at det gjøres så snart som mulig etter at du har mottatt bestillingsnummer og annen informasjon fra MyCruise. Du sjekker inn online på det aktuelle rederiets hjemmeside, der du oppgir passopplysninger, avreisedato, bestillingsnummer osv. Husk, alle passasjerer som reier sammen må sjekkes inn online. Les mer om online innsjekking her.

Graviditet 

Gravide kan reise på cruise så lenge cruiset er avsluttet før uke 24 av graviditeten. Vær oppmerksom på at rederiene krever at gravide tar med en legeattest der det står at hun er egnet til å reise, og hvor mange uker hun er på vei. Legeattesten må være på engelsk. Hvis du har spørsmål, kan du alltid kontakte MyCruise.

Ombordstigning 

Tidspunktet for ombordstigning står på billetten. Hvis du ikke er om bord på skipet minst to timer før skipets planlagte avgangstid, antas det at du ikke skal være med. Reisen anses da som avbestilt, og du mister det innbetalte beløpet. Det er derfor veldig viktig at du overholder tidene som står på billetten din, og vi anbefaler at du går om bord i god tid. Vær oppmerksom på at du kan alltid ringe til skipet eller MyCruise hvis du blir forsinket – telefonnummeret står på billetten din.

Vi anbefaler at du pakker en liten håndbagasje med det du trenger de første timene om bord, da det kan ta litt tid før bagasjen blir levert til lugaren.

Pass 

Du er selv ansvarlig for å ta med nødvendige papirer og dokumentasjon på cruiset, inkludert pass og visum. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Vennligst sjekk at navnet i passet og bestillingsbekreftelsen er identiske. Vær oppmerksom på at MyCruise krever et gebyr hvis navnet i bestillingsbekreftelsen må endres. Rettelse av navn koster fra 500,- per person.

Barn og spebarn må ha eget pass. Barn som reiser med andre enn sine foreldre og/eller med foreldre med annet etternavn, bes kontakte oss før avreise. MyCruise er ikke ansvarlig for konsekvensene av manglende eller ikke gyldig pass.

Reisende kan nektes adgang hvis passet er skadet. Du kan lese mer om gjeldene passregler på politiet.no. Vær oppmerksom på at spesielle regler gjelder for USA, også ved transitt. Se informasjon om reiseregler til USA her

Sykdom og handikap 

Hvis du har en fysisk funksjonshemning eller er under medisinsk behandling, må du, når du bestiller reisen, eller så raskt som mulig etter tilstanden oppstår, skriftlig informere MyCruise om eventuelle medisinske eller fysiske forhold som kan kreve behandling eller pleie i løpet av cruiset. Informasjonen må inkludere eventuell bruk av spesielle fasiliteter og tjenester, da de fleste skip tilbyr spesielle handikaplugarer. Gjester som bruker rullestol, må ta med denne selv. Som tommelfingerregel må gjester med nedsatt funksjonsevne eller medisinsk behov klare seg selv eller reise sammen med en person som kan bidra med nødvendig hjelp. Hvis du har med livsviktig medisin på reisen, anbefaler vi at du skaffer deg et medisinkort fra legen, som du tar med på turen. Vær oppmerksom på at det i enkelte havner, der skipene legger til slik at man går i land via småbåter, ikke er mulig å komme i land hvis man sitter i rullestol.

Vaksinasjoner 

Til enkelte reisemål kan det være nødvendig med vaksinasjoner mot sykdommer som smittsom hepatitt, gulfeber, hjernehinnebetennelse og lignende. MyCruise anbefaler derfor at du sjekker med lege/vaksinasjonskontor for informasjon og anbefalinger angående eventuelle vaksinasjoner for ditt reisemål.

Valuta 

Vi anbefaler at du tar med lokal valuta samt/eller et av følgende kredittkort: Eurocard/ Mastercard, American Express, Diners eller VISA. Hotellene krever ofte et kredittkort som de kan skrive regningen på. Kredittkort kreves også ved leie av bil. Uansett hvor i verden du reiser, er USD anerkjent som valuta som enten aksepteres direkte eller enkelt kan veksles om bord på skipet eller i land. Vær oppmerksom på at kursen om bord på skipet kan være dårlig, og at det derfor kan være lurt å ta med lokal valuta hjemmefra. Du kan benytte euro og USD om bord på de fleste skip. Merk at ikke alle skip aksepterer Mastercard Direct eller Visa Electron.

Visum 

Vær oppmerksom på at det kreves visum til flere land, og ofte et visum med multiple entry (flere innreiser). Det er derfor viktig at du sjekker hvilke regler som gjelder for ditt reisemål før avreise samt skaffer eventuelle nødvendige visum. MyCruise er ikke ansvarlig for konsekvensene av manglende eller ikke gyldig visum. Hvis det er mellomlandinger eller transitt inkludert i reisen, må du være oppmerksom på at spesielle visumregler kan gjelde. Du finner alltid oppdatert informasjon på UDs hjemmeside. Vær oppmerksom på at det kreves visum for cruise til Russland og Libya hvis du ønsker å gå i land på egen hånd. Velger du å bli med på rederiets utflukter, ordner rederiet visum om bord. Visum til Dubai får du på flyplassen og det er gratis for norske statsborgere. Du har dessuten bruk for visum til Australia. Hvis du ikke er norsk statsborger, eller har spørsmål om visumregler, vennligst kontakt MyCruise for ytterligere informasjon.