Før du reiser
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Før du reiser

Uansett om du er en erfaren cruisepassasjerer eller det er første gang om bord et cruiseskip, så finner du nyttig informasjon her før du reiser.


Bagasje på flyet

De fleste flyselskapene tillater 23 kg innsjekket bagasje per passasjer (Norwegian: 20 kg). Mengde bagasje og vekt avhenger av flyselskapet og hva slags billett du har kjøpt, og det eksakte antallet vil vises på flybilletten. På europeiske flyvninger med KLM, Air France og British Airways er bagasje vanligvis ikke inkludert i prisen. Finn også mer informasjon om bagasjeregler på nettsiden til det gjeldende flyselskapet.


Bagasje til USA

På grunn av sikkerhetskontroller ved innreise til USA kan ikke noe innsjekket bagasje være låst. Ved eventuell påfølgende forsikringskrav på grunn av skadet oppbevaring, gjelder bare forsikringen dersom dette er overholdt.

 

Innsjekking på nett

Hvis du skal seile med MSC Cruises, Costa Cruises, Carnival Cruise Line, Princess Cruises eller Holland America Line, får MyCruise først ut billettene når du har sjekket inn på nett. Derfor er det viktig at det gjøres så snart som mulig etter at du har mottatt et reservasjonsnummer og annen informasjon fra MyCruise.

Du sjekker inn på nett via det gjeldende selskapets hjemmeside der du oppgir passopplysninger,avreisedato, reservasjonsnummer osv. Husk at alle passasjerer som reiser sammen må sjekke inn på nett.

Du kan lese mer om innsjekking på nett her 

 

Graviditet

Gravide kvinner kan reise på cruise, forutsatt at cruisereisen er fullført før 24. uke av svangerskapet. Vær oppmerksom på at rederiene krever at gravide kvinner tar med en legeerklæring som sier at kvinnen er egnet til å reise og hvor langt hun er kommet i svangerskapet. Legeerklæringen må være på engelsk.

Hvis du har spørsmål, kan du alltid kontakte MyCruise.

 

Håndbagasje

De fleste flyselskapene tillater cirka 5–10 kg håndbagasje per person. Håndbagasjen må vanligvis ha spesifikke mål, og de nøyaktige målene og vekten fremgår på flybilletten.

EU har innført regler som begrenser hvor mye væske som passasjerer kan medbringe i håndbagasjen. Reglene gjelder for alle flypassasjerer som reiser fra flyplasser i EU. Innsjekket bagasje dekkes ikke av reglene. I håndbagasjen er det bare tillatt å ta væsker eller flytende stoffer i beholdere som rommer opptil 100 ml. Man kan godt ta med mer enn én beholder i håndbagasjen, men ikke mer enn det som vil få plass i en gjennomsiktig, lukkbar pose med et volum på én liter. Det er bare tillatt å medbringe én av disse posene per passasjer.

Når det EU-reglene nevnes væske, gelé, flytende stoffer, gjelder det mer enn bare vann og brus.

Det dreier seg blant annet om:

  • Væsker som vann, juice, saft, supper og sirup
  • Parfyme, etterbarberingsvann, eau de cologne og lignende
  • Delvis flytende stoffer som sjampo og tannkrem
  • Oljer og kremer, for eksempel håndkrem eller solkrem
  • Innholdet i beholdere under trykk, for eksempel deodorant, barberskum og lignende
  • Blandinger av faste og flytende stoffer

 

Merk at enkelte væsker er fritatt fra EU-reglene. F.eks. babymat, medisin og lignende som må medbringes for bruk på flyreisen i større mengder enn 100 milliliter. Man bør imidlertid være forberedt på at sikkerhetspersonalet kan kreve bevis på at væsken er ekte.

MyCruise anbefaler at du allerede hjemmefra sikre at væsker og flytende stoffer i størst mulig grad er plassert i bagasjen som skal sjekkes inn. Du kan lese mer om reglene for håndbagasje på det gjeldende flyselskapets hjemmeside.

 

Møtetid på flyplassen

MyCruise anbefaler at du/dere møter opp på flyplassen senest 2 timer før avreise. Nøyaktig møtetidspunkt vises på flybilletten din, og du kan også finne ytterligere informasjon på flyselskapets hjemmeside.

 

Parkering

De cruiseskipene som seiler fra København vil i de aller fleste tilfellene seile fra den nye cruiseterminalen Oceankaj (Ocean Port) i Nordhavn.
Det er mulig å benytte den offentlige parkeringsplassen som ligger ca 50–100 meter fra skipene. Det er plass til rundt 200 biler, og det er en betalingsplass uten mulighet for forhåndsreservering. 


Pass

Det er alltid ditt ansvar å ta med de nødvendige papirene og dokumentasjonen på cruisereisen, inkludert pass og visum. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter avreisedatoen. Kontroller at navnet i passet og reservasjonen er identiske. Vær oppmerksom på at MyCruise krever en avgift hvis navnet i reservasjonen må endres.

Barn og spedbarn skal ha eget pass. Barn som reiser med foreldrene sine og/eller foreldre med et annet etternavn, bør kontakte oss før avreise.

MyCruise er ikke ansvarlig for konsekvensene av manglende eller ugyldig pass. Reisende kan nektes adgang hvis passet er skadet. Du kan lese mer om de gjeldende passreglene på politi.dk.

Vær oppmerksom på at det gjelder spesielle regler i USA, også på transittbesøk. Se informasjon om reiseregler til USA nedenfor Kontakt MyCruise.

 

Reiseregler til USA

Danske borgere trenger ikke visum til USA, men du må huske å fylle ut en forhåndsgodkjennelse på nett (ESTA)senest 3 dager før avreise. MyCruise kan dessverre ikke hjelpe med dette da skjemaet må fylles ut av den reisende selv. Når ESTA-skjemaet er fylt ut og godkjent, er det viktig at du skriver det ut og tar det med på reisen din.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en elektronisk erstatning for det gamle systemet med papirskjemaer, og skjemaet kan finnes ESTAS” offisielle hjemmeside:https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

Dersom du søker om ESTA, vær oppmerksom på å fylle ut informasjonen nøyaktig slik det fremstår i passet ditt. Spedbarn med danske pass må også ESTA-godkjennes. US Customs and Border Protection (CBP) krever en liten avgift på cirka 14 dollar per person som betales med kredittkort på nettsiden.

Vanligvis godkjennes en elektronisk ESTA-søknad innen noen få sekunder, men dersom svaret er «PENDING» (venter), foretas det en automatisk rutineundersøkelse, og svaret, ifølge myndighetene, vil være klart i løpet av maks 72 timer. Den reisende får et kontrollnummer som bør skrives ned og tas med. Får du avslag på søknaden, må du innom den amerikanske ambassaden i København.

En ESTA-godkjenning av den reisendes søknad gjelder i to år eller til passets utløpsdato, det som kommer først.

Merk at en ESTA-godkjenning ikke garanterer innreise til USA. Godkjennelsen tjener bare som et grønt lys slik flyselskapet kan fly deg til USA. Den faktiske innreisetillatelsen gis fortsatt av utlendingsmyndighetene på flyplassen ved ankomst i USA.

 

Reiseforsikring

Vi anbefaler sterkt at du tegner en reiseforsikring siden det gule helsetrygdkortet ikke dekker reiser utenfor Europas grenser.

Den 1. august 2014 ble reglene endret for helsetrygdkortet i utlandet, og en bør i stedet gi EU det blå kortet på reiser i EU/EØS-land. Men det blå EU-kortet dekker bare behandling på offentlige sykehus, og det kan bli krevd egenandel.

Vi anbefaler derfor alltid at du tegner en reiseforsikring. MyCruise samarbeider med Gouda Reiseforsikring, og reiseforsikringen kan tilpasses etter behov. Kontakt MyCruise og hør mer eller les mer på www.mycruise.no/rejseforsikring MyCruise samarbeider med Gouda reiseforsikring som er et av Danmarks største reiseforsikringsselskaper.

Les mer om reiseforsikring

 

Sykdom og funksjonshemming

Har du et fysisk handikap eller er under medisinsk behandling, bør du, når du bestiller reisen din eller så snart som mulig etter tilstanden oppstår, informere MyCruise skriftlig om alle medisinske eller fysiske forhold som kan kreve behandling eller pleie i løpet av cruiset. Informasjonen må inkludere eventuell bruk av spesielle fasiliteter og tjenester da de fleste skip tilbyr spesielle handikaphytter.

Gjester som bruker rullestol må selv ta med denne. Som en tommelfingerregel skal gjester med funksjonshemminger eller medisinske kunne behov klare seg selv eller reise med en person som kan bidra med all nødvendig hjelp.

Tar du med livsviktige medisiner på ferien, anbefaler vi at du får et medisinkort med legen din som du tar med på turen.

Vær oppmerksom på at det i enkelte havner hvor skipene legger til via tenderbåter ikke er mulig å komme i land hvis du sitter i rullestol.

 

Vaksiner

For hvert enkelt reisemål kan det være nødvendig med vaksiner mot sykdommer som smittsom hepatitt, gul feber, hjernehinnebetennelse og lignende.

MyCruise anbefaler derfor at du sjekker legen din for informasjon og anbefalinger for eventuelle vaksiner for reisemålet.

 

Valuta

Vi anbefaler at du tar med din egen lokale valuta og/eller et av følgende kredittkort: Eurocard/Mastercard, American Express, Diners eller Visa/Dankort. Hoteller krever ofte et kredittkort de kan skrive regningen på. Også for bilutleie er det nødvendig med kredittkort.

 

Visum

Vær oppmerksom på at for flere land kreves det visum. Derfor er det viktig at du kontrollerer hvilke regler som gjelder ditt bestemte reisemål før avreise og eventuelt skaffer nødvendig visum.

MyCruise er ikke ansvarlig for konsekvensene av manglende eller ugyldig pass. Inngår det mellomlanding eller transitt i reisen, bør du være oppmerksom på at det kan gjelde spesielle visumregler. Du finner alltid oppdatert informasjon på Utenriksdepartementets nettsted.

Merk at det kreves visum for cruise til Russland og Libya hvis man ønsker å gå i land på egenhånd. Velger man å bli med på rederiets utflukter, arrangerer rederiet visum om bord. Visum til Dubai er tilgjengelig på flyplassen i Dubai og er gratis for danske statsborgere.

Hvis du ikke er dansk statsborger eller har spørsmål om visumregler, kontakt MyCruise for mer informasjon.