Her kan du lese mer om aktiviteter, fasiliteter og mer generelt om livet om bord på et cruiseskip.
Betaling om bord 

Et cruise er et pengeløst samfunn. Nøkkelkortet ditt fungerer som betalingskort, og alle kjøp du foretar om bord vil bli påført kortet. På de fleste skipene er det mulig å følge med på forbruket ditt på lugarens TV-skjerm under reisen eller ved henvendelse i resepsjonen.

Du vil motta en spesifisert regning av kontoen den siste dagen av cruiset slik at du kan kontrollere alle kjøp foretatt under cruiset. Vær oppmerksom på at enkelte kjøp foretatt den siste kvelden ikke er med på regningen, men blir lagt til på en avsluttende regning. Når debetkort (f.eks. MasterCard Direct og Visa Electron) registreres som betalingskort om bord, opplever vi dessverre at enkelte rederier "reserverer" et ikke ubetydelig beløp på kortet, som ikke blir frigitt før opptil 30 dager etter hjemkomst.

De fleste rederiene aksepterer VISA, Mastercard og American Express som betalingsform om bord på skipene. Vi anbefaler at du tar med to ulike kredittkort, slik at du slipper problemer hvis det ene kortet plutselig ikke virker.

Vær oppmerksom på at ikke alle skip aksepterer Mastercard Direct eller Visa Electron. Kontakt MyCruise for informasjon om kortet er gyldig om bord.

Utsjekking fra skipet 

Den siste dagen av cruiset får du utlevert bagasjemerker – fyll ut disse i lugaren og følg vedlagte instruksjoner. Bagasjen vil deretter bli hentet av besetningen. Vi anbefaler at du pakker skjøre, viktige og verdifulle gjenstander i håndbagasjen.

Dagsprogram 

Hver kveld blir det levert et dagsprogram for neste dag i lugaren. Dagsprogrammet inneholder blant annet informasjon om aktiviteter og underholdning om bord, utflukter, restaurantenes åpningstider samt kleskode til kveldsarrangementet, og vi anbefales at du leser gjennom programmet.

Programmet er vanligvis på engelsk, men kan også ofte fås på tysk, fransk eller italiensk, men dessverre ikke på skandinavisk.

Driks 

I USA er det vanlig å gi driks (tips), og på amerikanske restauranter bør du gi cirka 10–15 prosent av totalbeløpet. Dessuten er det god skikk å gi koffertbæreren på flyplassen og/eller i cruiseterminalen 1–2 dollar per koffert.

Driks til restaurant- og lugarpersonal er vanligvis ikke inkludert i cruiseprisen. Hos de fleste rederier betaler man cirka 8–10 euro pr. gjest pr. dag, som dekker service i lugar og restaurant for voksne og barn. Driks trekkes automatisk fra kortet som er registrert som betalingskort om bord. 

Det er mulig å betale drikkepenger på forhånd.

Strøm og aircondition 

Strømforsyningen på skipene er på 110 og 220 V, så det er mulig å bruke både vanlige norske kontakter og amerikanske. Hårføner finnes i alle lugarer.

Det er vanligvis aircondition i alle lugarer samt på alle fellesområdet.

Trening, spa og velvære 

Et cruise er en perfekt mulighet for en aktiv ferie eller for å slappe av og koble av fra hverdagens kjas og mas. Det finnes mange muligheter for både avslapning, velvære og trening om bord på cruiseskipet, blant annet massasje, ansiktsbehandling, frisørsalong, sauna, tyrkisk bad, yogatimer og mye mer.

De fleste skip tilbyr toppmoderne spa-, velvære- og treningsfasiliteter samt mulighet for treningstimer og personlig trener.

Les mere om de spesifikke fasilitetene under Skip og rederier.

Håndklær 

Du trenger ikke å ta med håndklær. Det finnes både håndklær i lugaren og ved bassenget, og har du behov for å ta med håndkle i land, for eksempel til en strandtur, så spør du bare tjeneren i lugaren din.

Internett og telefon 

Gjester kan bli kontaktet via telefon på skipet. Men vær oppmerksom på at samtaler til og fra skipene er dyre. Du kan også bruke mobiltelefonen de fleste steder, men også her må du være oppmerksom på eventuelt høye roamingpriser.

Skipene har som regel internettkaféer om bord, og du kan velge å betale per minutt eller kjøpe en større datapakke. Noen av skipene tilbyr også trådløst Internett som gjestene har mulighet til å bruke mot betaling.

Les mer om Internett på skipene under Skip og rederier.

Nødtelefon 

Nødtelefonnummeret: (+45) 51 93 60 19

Nødtelefonnummeret må KUN benytter hvis det er snakk om en akutt situasjon, og dette ber vi om at respekteres. Alle andre henvendelser kan rettes til vårt kontor på tlf. tlf. +47 23 96 09 24 eller på info@mycruise.no.

Se åpningstider her.

Når skipet ligger i havn

Du bestemmer selv om du vil bli værende om bord på skipet, eller om du vil gå av. Det koster ikke noe å gå i land når skipet legger til i en havn, og du kan gå av og på så mange ganger du ønsker.

Ombordstigning 

Tidspunktet for ombordstigning står på billetten. Hvis du ikke er om bord på skipet minst to timer før skipets planlagte avgangstid, antas det at du ikke skal være med. Reisen anses da som avbestilt, og du mister det innbetalte beløpet. Det er derfor veldig viktig at du overholder tidene som står på billetten din, og vi anbefaler at du går om bord i god tid. Vær oppmerksom på at du kan alltid ringe til skipet eller MyCruise hvis du blir forsinket – telefonnummeret står på billetten din.

Vi anbefaler at du pakker en liten håndbagasje med det du trenger de første timene om bord, da det kan ta litt tid før bagasjen blir levert til lugaren.

Ta pass og reisedokumenter med til skranken i cruiseterminalen, der du blir sjekket inn og får utlevert nøkkelkort. Nøkkelkortet fungerer som ditt identifikasjons- og betalingskort om bord.

Påkledning/kleskode 

Det er enkelt å planlegge hva du skal ta med på cruise. På dagtid trenger du vanlig tøy, litt avhengig av vær og vind. Om kvelden er det vanlig å pynte seg litt, omtrent som du gjør når du skal ut å spise på en fin restaurant. I løpet av et 7-netters cruise er det vanligvis to formelle kvelder, så det er lurt å ta med kjole, dress og slips. Vær oppmerksom på at skipets aircondition kan føles kald.

Kveldsantrekket kan variere fra rederi til rederi og fra dag til dag.

Les mere om rederienes spesifikke kleskode under Skip og rederier.

Røyking 

Røyking om bord på cruiseskipene er begrenset, men det er noen avmerkede områder om bord der røyking er tillatt.

Les mer om rederienes spesifikke røykeregler under Skip og rederier.

Språk 

Hovedspråket på de fleste rederier er engelsk. I tillegg snakkes det ofte spansk, fransk, italiensk og tysk om bord, men dessverre ikke de skandinaviske språkene.

Sykdom 

Hvis uhellet er ute og du blir syk om bord på skipet, så er du heldigvis i trygge hender. Få former for ferie tilbyr samme mulighet for kvalifisert legebehandling. Uansett hvor man er i verden, har alle cruiseskipene en leg og/eller sykestue om bord.

De vanligste sykdommene kan dermed behandles i løpet av ferien, da det også vanligvis er et stort apotek om bord. Oppstår det mer kompliserte sykdommer, vil alltid sykehus og leger i land bli kontaktet. Vær oppmerksom på at du selv må betale hvis du har bruk for legehjelp, og vi anbefaler derfor at du tegner en reiseforsikring før du drar.

Les mer om reiseforsikring her.

Tøyvask og renseri 

Vask og rens av tøy er tilgjengelig om bord. Spør tjeneren som er tilknyttet din lugar om mer informasjon og priser.

Utflukter 

Når du er på cruise, får du automatisk mange opplevelser – både til lands og til vanns. Skipene tilbyr et hav av utflukter, og du kan velge å bestille utfluktene hjemmefra eller om bord på cruiseskipet.

Hvis du vil sikre deg plass på en bestemt utflukt, anbefaler vi at du bestiller hjemmefra, ettersom enkelte utflukter kan bli utsolgt. De fleste skip tilbyr mange utflukter i land, for eksempel golfutflukter eller byvandringer, men utvalget av utflukter varierer fra rederi til rederi.

Du kan også velge å gå i land og utforske destinasjonen på egen hånd.

Les mere om utfluktene som skipene tilbyr under Skip og rederier. 

Valuta 

Vi anbefaler at du tar med lokal valuta samt/eller et av følgende kredittkort: Eurocard/ Mastercard, American Express, Diners eller VISA. Hotellene krever ofte et kredittkort som de kan skrive regningen på. Kredittkort kreves også ved leie av bil. Uansett hvor i verden du reiser, er USD anerkjent som valuta som enten aksepteres direkte eller enkelt kan veksles om bord på skipet eller i land.

Vær oppmerksom på at kursen om bord på skipet kan være dårlig, og at det derfor kan være lurt å ta med lokal valuta hjemmefra. Du kan benytte euro og USD om bord på de fleste skip. Merk at ikke alle skip aksepterer Mastercard Direct eller Visa Electron.

Uansett hvor du reiser i verden så er US dollar anerkjent som valuta. Den aksepteres direkte eller kan enkelt veksles ombord på skipet eller i land.

Planter 

Det er ikke lov å ta med planter, frukter, grønnsaker, blomster eller frø til Den Europeiske Union uten et plantesunnhetssertifikat Bananer, kokosnøtter, dadler, ananas og durianfrukt samt planter, frukter, grønnsaker, blomster og frø fra Sveits eller Liechtenstein er unntatt dette krav. Kommer de fra EU-områderne Ceuta, Melilla, Kanariøyene, Guadeloupe, Fransk Guyana, Martinique, Mayotte, Réunion, Saint-Barthélemy eller Saint-Martin, skal man også medbringe et plantesunnhetssertifikat.