Pass- og visumregler
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Pass- og visumregler


Pass 

Det er alltid ditt eget ansvar å ta med nødvendige papirer og dokumentasjon på cruise, altså pass og visum. 

Ditt pass må være gyldig i minst 6 måneder etter avreisedato. Vennligst kontroller at navn i pass og bookingreservasjon er identiske. Vær oppmerksom på at MyCruise krever et gebyr hvis navnet i bookingreservasjonen må endres.

Barn og spedbarn  ha eget pass. Barn som reiser med andre enn sine foreldre og/eller med foreldre med et annet etternavn, bes kontakte oss før avreise.

MyCruise er ikke ansvarlig for følgene av manglende eller ugyldig pass eller visum. Reisende kan nektes adgang hvis passet er skadet. Du kan alltid finne mer informasjon om gjeldende passregler samt oppdaterte visumregler her.

 

Visum 

Vær oppmerksom på at det kreves visum til flere land, og ofte et visum med multiple entry (flere innreiser). Det er derfor viktig at du før avreise kontrollerer hvilke regler som gjelder for nettopp ditt reisemål, samt skaffer et eventuelt nødvendig visum.

MyCruise er ikke ansvarlig for følgene av manglende eller ugyldig visum. Inngår det mellomlanding eller transitt i reisen, må du være oppmerksom på at det kan gjelde spesielle visumregler. Du finner alltid oppdatert informasjon her.

Merk at for cruise til Russland og Libya kreves det visum hvis man ønsker å gå i land på egen hånd. Velger man å være med på rederiets utflukter, arrangerer rederiet visum ombord. Visum til Dubai fås på flyplassen i Dubai og er gratis for danske statsborgere.

Du har dessuten bruk for visum hvis du reiser til India, Russland og Australien. Du kan få hjelp af MyCruises partner Visumservice her:

Søg visum til India her 

Søg visum til Russland her

 

Hvis du ikke er norsk statsborger eller har spørsmål til visumregler vennligst kontakt MyCruise for ytterligere informasjon.

 

Reiseregler til Australia

MyCruise kan være behjelpelig med å arrangere visum til Australia. 

Reiseregler til Cuba

Alle reisende til Cuba må ha reiseforsikring som dekker alle medisinske utgifter. Forsikringen bør kjøpes før avreise (kan bestilles hos MyCruise). Reiseforsikringen må være på engelsk! Dersom man ankommer Cuba uten reiseforsikring vil man bli bedt om å tegne forsikring hos et cubansk forsikringsselskap på flyplassen. Pris for forsikring på flyplassen er CUC 2,5 per person per dag og CUC 4,5 per person per dag om man er over 70 år.

 

Reiseregler til USA 

Norsk statsborgere trenger ikke visum til USA, men du må huske på å fylle ut en forhåndsgodkjennelse (ESTA) på nettet senest 3 dager før avreise. MyCruise kan dessverre ikke være behjelpelig med dette, siden skjemaet må fylles ut av den reisende selv. Når ESTA-skjemaet er fylt ut og godkjent, er det viktig at du skriver det ut og tar det med på reisen.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en elektronisk erstatter for det gamle systemet med papirskjemaer, og skjemaene finnes på ESTAs offisielle hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov eller du kan få hjelp af MyCruises partner Visumservice her: https://www.visumservice.no/no/Visumguide/United-States-of-America/E-Visa?ref=Mycruise 

Ved søknad om ESTA, vennligst vær oppmerksom på at du fyller ut all informasjon akkurat som det står i passet ditt. Spedbarn med norsk pass må også ESTA-godkjennes. US Customs and Border Protection (CBP) krever et lite gebyr på ca. 14 dollar pr. person, som betales med kredittkort på hjemmesiden.

Vanligvis godkjennes en elektronisk ESTA-søknad på få sekunder, men er svaret ”PENDING,” (venter) tas det en automatisk rutineundersøkelse, og svaret vil ifølge myndighetene være klart i løpet av maks. 72 timer. Den reisende får et kontrollnummer som man må skrive ned og ta med. Får du avslag på søknaden, må du til den amerikanske ambassaden i København.

En ESTA-godkjennelse av den reisendes søknad er gyldig i to år eller til passets utløpsdato, alt etter hva som kommer først.

Merk at en ESTA-godkjennelse ikke garanterer innreise i USA. Godkjennelsen virker alene som et grønt lys for at flyselskapet kan fly deg til USA. Den egentlige innreisetillatelsen gis fortsatt av immigrasjonsmyndighetene på den amerikanske flyplassen.

 

Reiseregler til Canada
Det er endrede visumregler til Canada, og det er nå nødvendig for norsk statsborgere å ha en innreisetillatelse til Canada. Reglene er også gjeldende selv om du bare mellomlander i Canada på vei til en annen destinasjon. Innreisetillatelsen heter eTA og koster bare ca. 7 CAD.  

Du søker om eTA på nettet. Søknaden vil vanligvis bli godkjent i løpet av få minutter hvis det ikke er noen merknader. For å være på den sikre siden, anfaler vi at du søker om eTA så snart du har bestilt reisen. Du kan søke om eTA til Canada her 

Husk å skrive ut en kopi av din eTA når den er godkjent, siden du må vise den frem på flyplassen.