Spania - Barcelona

Barcelona er Spanias nest største by med 1.6 millioner innbyggere. Byen er hovedstad i Catalonia og ligger på den sjarmerende spanske Costa Brava kysten ut mot Middelhavet og er forståelig nok en av Europas mest populære reisedestinasjoner. Barcelona har  gode badestrender, hyggelige havneområder, lekre restauranter, ideelle muligheter for shopping på La Rambla, store sports begivenheter og ikke minst en enestående arkitektur med Antoni Gaudí som frontmann.

Verdt å se
En spasertur på La Rambla hvor man kan kikke i de mange flotte butikkene eller nyte litt tapas på en av de mange fortauskafeene. Gaten er en artig mix av et livlig forretningsliv, spansk matkultur samt gjøglere med de merkligste kostymer og kreative oppvisninger som lokker til seg turister.

La Sagrada Familia. En fascinerende kirke som fortsatt ikke er ferdig, men som i mange år vært bakgrunn på de fleste postkort fra Barcelona. Kirken tårner høyt mot himmelen som et eksempel på Antoni Gaudis unike arkitektur. Den betraktes av mange som hans absolutte mesterverk.
Er man glad i sport bør man besøke F.C. Barcelonas enorme stadion Nou Camp, hvor et av verdens beste fotballag underholder knapt 100.000 mennesker pr. kamp. 

Valuta
Valutaen i Spania er euro (EUR). Vi anbefaler at man veksler et mindre beløp hjemmefra, f.eks. til å betale for taxi og buss. Det er mulig å ta ut penger i automater (ATM) og man kan betale med kredittkort i de fleste butikker, kaféer og restauranter.

Vær

Foretrukne cruise