Danmark - København

København er Danmarks hovedstad, og den største og mest folkerike byen, med 1,2 millioner innbyggere. København har flere ganger blitt kåret til verdens beste by å bo i, og det skjønner man godt, med byens store utvalg av kulturelle severdigheter, restauranter i absolutt verdensklasse og det siste innen design, arkitektur og byfornyelse. Samtidig domineres Københavns bybilde også av eventyrlige gamle slott, flerkulturelle brokvarterer og en bykjerne med mange trange gater og små hyggelige plasser.

Verdt å se
Tivoli. Den verdensberømte fornøyelsesparken ligger midt i København, og har man lyst på et lekkert restaurantbesøk, en tur i verdens eldste rutsjebane eller bare en spasertur i fortryllende omgivelser, er Tivoli stedet.
Amalienborg. Kongefamilien har sin residens i København. Herfra kan man også oppleve Marmorkirken og ev. fortsette turen til Kongens Have, der Rosenborg Slott huser de kongelige kronjuvelene.
Nyhavn og Langelinie. Spis frokost på en av Nyhavns mange små restauranter, og gå en tur langs Langelinie, der du bl.a. finner Gefions-fontenen og Den lille havfrue.
Louisiana Museum of Modern Art. 40 km nord for København ligger det anerkjente kunstmuseet som er kjent for å ha fingeren på pulsen med sine imponerende kunstutstillinger.

Valuta
Danske kroner (DKK)

Vær

Foretrukne cruise