USA - Texas - Galveston

Galveston Island er en liten øy som strekker seg langs den texanske gulfkysten. Galveston er det foretrukne feriested for innbyggerne i den texanske hovedstad Houston, som befolker de mange luksus sommerhusene i  vår- og sommermånedene. Det er dessuten en uunnværlig destinasjon for cruiseskip som seiler i det sørlige USA. 

Verdt å se
Etthvert besøk på Galveston Island bør inkludere en tur til den romantiske atmosfæren i The Strand District. Det er et nasjonalhistorisk landemerke som bevares av den amerikanske regjering. The Strand District består av enestående historiske bygninger fra den victorianske æra og  oppleves som å komme inn i en annen tidsalder. De gamle bygningene inneholder antikke forretninger og lokale restauranter og huser flere populære festivaler på øya. Man treffer ikke på  mange fastfoodrestauranter og internasjonale forretningskjeder her.

Er man interessert i historie, vil Seawolf Park være et beundringsverdig syn. Her vises ubåter fra 2. verdenskrig – bl.a. den enorme USS Cavalla og destroyeren USS Stewart som krysset Atlanterhavet 30 ganger under 2. verdenskrig og i 1945 ble brukt som treningsskip på Pearl Harbor. 

Ønsker man litt mer fart og spenning kan man besøke den lille fornøyelsesparken på den historiske Pleasure Pier. Fornøyelsesparken har et lite men likevel et stort utvalg av fornøyelser med noe for enhver aldersgruppe med alt fra ville rutsjebaner til de mere stille og rolige barnekaruseller samt det tradisjonelle pariserhjulet som med sin fargestrålende lysoppsetning pryder strandpromenaden og ikke minst Pleasure Pier med et lysshow til langt ut på kvelden. Pleasure Pier har kun åpent i helgene i lavsesongen og åpent alle dager til sent på kvelden i den amerikanske «springbreak» samt i sommerperioden.

Er man ute etter et sted å shoppe eller et sted å spise, er Seawall Boulevard stedet. Gaten som ligger helt nede ved stranden ved den mexicanske gulf er ikke bare en lang strandpromenade, men har også mange små gode butikker samt et stort utvalg av forskjellige restauranter med noe for enhver smak, om man vil ha en Texas steak, en god burger eller det tradisjonelle sørstats fisk- og skalldyrkjøkken.

Kommer man til Galveston uten en klar ide om hva man vil se, er det også lokal hjelp å få.  Duck Tours tilbyr guidede rundturer i Galveston til vanns og til lands i deres amfibiekjøretøy og gir deg et godt kjennskap til hva Galveston har å tilby, så som The Strand Shopping District, den gamle bydel og mye mere. Duck Tours er ikke bare informative, men har også mange artige inputs fra de lokale turguidene. Turene går flere ganger om dagen få meter fra Pleasure Pier.

Valuta
Amerikanske dollars (USD)

 

Vær

Foretrukne cruise