Finland - Helsinki

Finlands levende og urbane hovedstad Helsinki ligger ved Finskebukten ut mot Østersjøen, og er landets ledende sjøfartsby. Det er en unik og mangfoldig by, der det tradisjonelt eksotiske fra øst møter den moderne skandinaviske livsstilen. Helsinki er også en ungdommelig og avslappet by, der det kosmopolitiske livssynet lever i harmoni med naturen. Byen er verdens nest nordligste hovedstad.

Verdt å se
Temppeliaukio-kirken er hugget ut av granitt i den naturlige finske berggrunnen og er en av de mest populære turistattraksjonene i Helsinki. De innvendige veggene dannes av klippen, noe som gir en fremragende akustikk. Derfor er kirken også ofte brukt til forskjellige konserter som både lokale og turister kan overvære. Kirken er tegnet av arkitektene Timo og Tuomo og åpnet i 1969.

Hvis du aldri har spist reinsdyr og drukket øl i en traktor, så har du mulighet til å gjøre det i Helsinkis traktorpub Zetor. Tanken bak er å gi utlendinger mulighet til å oppleve hvordan det er å være finsk. Stedet er innredet med rå betong, trestubber som stoler og renoverte Zetor-traktorer fra 1950-tallet. Puben ligger rett ovenfor sentralstasjonen og gjennom en passasje.

Festningen Suomenlinna er også et imponerende syn når du besøker Helsinki. Suomenlinna ligger i en øygruppe utenfor Helsinki og er bygget på en høyde i den klipperike skjærgården. Festningen består av et uregelmessig nettverk av bastioner. Sveaborg ble bygget under den svenske epoken på midten av 1700-tallet som en maritim festning for flåtebasen. Under den russiske epoken ble festningen utvidet mot havet og på fastlandet. Den er i dag en del av UNESCOs verdensarvliste.

Helsinki Zoo er en av de eldste dyreparkene i verden. Den ble grunnlagt i 1889, og i dag kan du møte dyr helt fra den arktiske tundraen til den tropiske regnskogen. Det bor rundt 200 forskjellige dyrearter i Helsinki Zoo, og det finnes nesten 1000 ulike plantearter.

Valuta
Euro (EUR)

Vær

Foretrukne cruise