Kina - Hong Kong

Selv om øyen Hong Kong er litt mindre enn Lolland, bor det flere i denne sør-kinesiske byen enn i hele Danmark tilsammen. Med sine 7 millioner innbyggere er Hong Kong et internasjonalt økonomisk kraftsenter utenfor sørkysten av Kina. Stedet har gjennom flere hundre år vært et mål og handelsentrum for europeiske sjøfarere og handelsreisende, som boltret seg i byens mange muligheter og en blanding av Østens og vestens tradisjoner.

Verd å se
Hong Kong er en by med mange muligheter. Med sin mangfoldige og internasjonale historie, som man merker på statuene og bygningene i byens landskap, med de mange travle gatene og menneskene som myldrer forbi hverandre, med de hundrevis av små markedene med all verdens ting og alle slags matretter. Med sitt eget Disneyland og med utsikten fra det store havnetårnet er Hong Kong en by som bør oppleves gjennom flere besøk.

Hong Kong har en høy skyline, der skyskraperne strekker seg mot himmelen, og man får fort vondt i nakken når man står og kikker opp fra den travle havneplassen. Heldigvis kan man også se byen ovenfra. The Peak er det byens høyeste punkt, 552 meter over havet. Den far en tidligere naturlig kommandopost for innkommende fraktskip på 1800-tallet, men i dag trekker både de lokale og turistene opp på fjellet for å unngå Hong Kongs brennende sommervarme.
På The Peak kan man fra The Sky Terrace, som ligger 428 meter over havet, overvære en spektakulær panoramautsikt over den pulserende byen – fra det fantastiske bybildet til rolige grønne landskap. Du kommer lett opp dit, fra Peak Tram Lower Terminus, som ligger tre gater fra fra havnepromenaden. Det koster HK$ 75 (55 kr.) for voksne og halv pris for barn, og da er du også garantert inngang på Sky Terrace.

Valuta
Hong Kong Dollars (HKD)

Vær

Foretrukne cruise