USA - Florida - Miami

Miami er et hot hit av et reisemål. Det milde været, det hektiske nattelivet, byens mange etniske restauranter og de vakre strendene tiltrekker seg både amerikanske og utenlandske turister. Miami er den største byen i Florida med hele 5,5 mill.  innbyggere inkl. de mange forsteder - selve Miami City har 'kun' 450.000. Byen er særlig kjent for sine årlige festivaler "Calle Ocho Festival" og "Carnaval Miami" som finner sted i mars i den cubanske bydelen 'Little Havana'. Hele 500.000 antas å delta hvert år  og er derfor blant verdens største festivaler. I tillegg har byen en mengde underholdingssteder, kinoer, parker, teatere, museer og scenekunstsentere - de såkalte 'Performing Arts Centers' - hvor nykommeren er Adrienne Arsht Center for the Performing Arts som nå er USA's nest største scenekunstsenter. 

Verdt å se 
Ta en rundtur i byen og nyt den fargerike art deco-arkitekturen eller tilbring en dag på stranden.

For de kunstinteresserte er Vizcaya Museum and Gardens et godt tilbud på en stor opplevelse. Har  man med barn, er både Childrens Museum og Miamis Zoo en riktig så fin opplevelse.

Til de sportsinteresserte som gjerne vil oppleve amerikansk fotball "live", kan vi nevne byens lag 'Miami Dolphins' som spiller sine hjemmekamper på det kjempestore 'Hard Rock Stadium' som har plass til hele 65.000 tilskuere.


Valuta
I USA brukes amerikanske dollars (USD). Vi anbefaler at man har med noe kontanter til f.eks. å betale for taxituren. Ellers er det automater (ATM) og man kan betale med kredittkort i de fleste butikker, kafeer og restauranter.

Reiseguide
Les mer om alt  Miami kan tilby på følgende link:                        

http://www.miamiandbeaches.com/

Disse omhandler ’downtown Miami’:

http://www.miamiandbeaches.com/places-to-see/downtown-miami

https://www.tripadvisor.com/Travel-g34438-c11219/Miami:Florida:Dayplanner.Visiting.Downtown.Miami.html

 

Vær

Foretrukne cruise