Madagaskar - Nosy Be

Velkommen til øya der solen skinner hele året. Nosy Be, utenfor Madagaskars nordvestkyst, er et ekte paradis med kilometervis av hvite sandstrender og opalblått vann. Øya er det mest besøkte turistområdet på Madagaskar, og det med god grunn, for her finnes det aktiviteter for enhver smak. Nyt sol og strand, fantastisk natur og kultur, og se unike dyrearter som ikke finnes andre steder i verden.

Verdt å se:

Vulkanøya Nosy Be er kjent som verdens eldste øy, og du får nesten følelsen av at du kommer inn i en eventyrverden omringet av frodig, grønn jungel, dype kraterinnsjøer, fossefall og uforglemmelige dyrearter, blant annet verdens minste frosk og en kameleon på størrelse med lillefingeren din. Nosy Be er perfekt for oppdagelsesferder, og øya har også mange fine turstier. Du kan for eksempel besøke en av de mange vaniljeplantasjene som er grunnen til at Nosy Be også blir kalt "den duftende øya".

Besøk også Lokobe-reservatet og kom tett innpå den urørte naturen. Reservatet er perfekt for alle natur- og dyreinteresserte og du kan få øye på mange ulike dyrearter, blant annet den meget sjeldne sorte lemuren samt øgler, slanger og frosker. Men du må nok likevel smøre deg med litt tålmodighet, ettersom mange av dyrene er virkelig gode til å kamuflere seg.

Til tross for sitt illevarslende navn er hovedbyen Hell-Ville, eller Andoany, et fantastisk bekjentskap. Vakre bygninger fra kolonitiden omringer havnen, og du kan skjemme deg bort med shopping på Boulevard Général Charles de Gaulle eller i innendørsmarkedet ved det gamle Théâtre Municipal. Over alt er det en avslappet atmosfære for de lokale lever etter mottoet "mora, mora", som betyr "rolig, rolig".
Når du blir sulten, finnes det mange steder der du kan prøve lokale retter som blant annet består av fersk fisk og skalldyr og den populære stekte bananfriesen.

Nosy Be er stedet for alle som er ute etter den perfekte badeferien. Her kan du nyte solen på stranden mens du nyter den svale brisen som blåser inn fra havet, eller kanskje du foretrekker å kaste deg ut i bølgene. Alle som liker å dykke, snorkle og fiske vil stortrives i Nosy Be for her er det mye å både se og gjøre. Vil du nyte urørt natur kan du seile til den ubebodde øya Nosy Komba der du kan se fargerike koraller, skilpadder og rokker. Mange knølhvaler, hvalhaier og barracudaer frekventerer også området, så det gjelder å holde øynene åpne.

Valuta:

Valutaen på Madagaskar heter madagassisk ariary (MGA). Vi anbefaler at du tar med USD og euro ettersom det ikke er mulig å veksle til madagassisk ariary i Norge. Du kan betale med USD og euro i de største byene, og her finnes det også minibanker. I de største byene kan du også betale med kort, men mange steder må du regne med at de kun tar imot kontanter.

Vær

Foretrukne cruise