Middelhavet : Barcelona (Spanien)
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Spania - Barcelona

Destinasjoner og havner

Barcelona er Spanias nest største by, med 1,6 millioner innbyggere. Byen er hovedstaden i Katalonia og ligger på den sjarmerende spanske kysten Costa Brava, mot middelhavet. Den er forståelig nok en av Europas mest populære reisemål. Barcelona byr på fine badestrenger, hyggelige havneområder, flotte restauranter, perfekte shoppingmuligheter på La Rambla, store sportsbegivenheter og ikke minst enestående arkitektur, med Antoni Gaudí som frontfigur.Verd å se

En spasertur ned La Rambla, der man kan kikke i de mange flotte butikkene eller nyte litt tapas på en av de mange fortauskafeene. Gaten er en artig blanding av livlig forretningsliv, spansk matkultur og gjøglere som lokker turister med de villeste kostymer og kreative oppvisninger.

La Sagrada Familia. En fascinerende kirke, som enda ikke er ferdig bygget, men som i mange år har vært bakgrunnen på de fleste postkort fra Barcelona. Kirken tårner høyt mot himmelen, som et eksempel på Antoni Gaudis unike arkitektur, og betraktes av mange som hans absolutte mesterverk.
Hvis man er glad i idrett, bør man besøke F.C. Barcelonas enorme stadion, Nou Camp, der et av verdens beste fotballag underholder omtrent 100.000 mennesker per kamp.


Klima 

Barcelona har et typisk middelhavsklima, med varme og tørre somre, der snittemperaturen er på rundt 20-25 grader, og milde fuktige vintre med snitt-temperaturer på rundt 10 grader.Valuta 

Valutaen i Spania er euro (EUR). Vi anbefaler at man veksler et mindre beløp hjemmefra, f.eks for å betale taxi og buss. Det er mulig å ta ut penger i minibanker (ATM), og man kan betale med kredittkort i de fleste butikker, caféer, restauranter.

 

Oppbevaring av begasje

Det er ikke mulig å oppbevare bagasje i cruiseterminalen, men det finnes bagasjeoppbevaring på flyplassen og på tog- og busstasjonen. Prisene varierer, men 24 timers oppbevaring koster ca. 5 euro.

 

Reiseguide

Finn mer informasjon om Barcelona på www.barcelona-tourist-guide.com

og under havneinformasjon Barcelona på www.mycruise.no

Destinasjoner
Havneinformasjon

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.

Spania - Barcelona

 

Hvor legger skipet til?

Cruiseskipene legger til i Barcelonas havn, som ligger i enden av den berømte handlegaten Las Ramblas og kun 10-15 min. gang fra sentrum.

 

Adresse

  Barcelona Cruise Terminal

  Adossat Quay

  Moll de les Drassanes, 31

  08038 Barcelona

 

Transport fra flyplass og sentrum

Taxi

ž   Taxi fra Barcelona flyplass (El Prat Airport) til cruiseterminalen: ca. 40 euro

ž   Taxi fra cruiseterminalen til Barcelona sentrum: ca. 20 euro

ž   Taxi fra Barcelona flyplass til Barcelona sentrum: ca. 25 euro

 

Buss / Bane

Det kan godt la seg gjøre å komme fra flyplassen til cruiseterminalen med offentlig transport, man skal bare være forberedt på å skifte transportmiddel et par ganger underveis. Ta Aerobussen fra flyplassen til Placa Catalunya, ta metroen herfra til Drassanes metrostasjon og gå 5 minutter til Cristopher Columbus monumentet, der man kan ta de blå bussene til cruiseerminalen.

 

Offentlig transport

Metrostasjonen Drassanes ligger ca 5 min. gang fra Chistopher Columbus Monumentet.

Fra metrostasjonen har man forbindelse til hele byen, og en enkeltbillet koster ca. 2 euro.

Det er også mulig å kjøpe en T10 billet med 10 reiser, som koster ca. 10 euro.

 

Transfer / Shuttle

Det går en blå shuttlebus fra cruiseterminalen til Cristopher Columbus Monumentet som ligger ca. 1minutts gang fra Las Ramblas. En enkeltbillett koster ca. 2 euro og en returbillett koster ca 3 euro (billetter kan kun kjøpes kontant).

Rederiene tilbyr transfer til og fra flyplassen og cruiseterminalen som kan legges til når man bestiller cruisereisen. Har man bestilt én eller flere overnattinger i Barcelona, kan privat transfer eller shuttlebus arrangeres fra flyplassen til de fleste hotellene. Personalet på hotellet kan også være behjelpelig med å bestille taxi eller shuttle bus til cruiseterminalen.

Kontakt MyCruise for nærmere informasjon om transfer og shuttle service.

 

Parkering

Det finnes en særlig parkeringsmulighet for cruisepassasjerer i nærheten av terminalen til spesialpriser. Parkeringen koster ca. 45 euro for 5 dagers parkering, og heretter koster det ca. 15 euro ekstra pr. dag.