Karibien : Grand Turks (Turks Islands)
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Turks og Caicos-øyene - Grand Turk

Destinasjoner og havner

På den sydligste delen av Bahamas, 150 km nord for Haiti, ligger Turks og Caicos-øyene, en britisk koloni med 21 000 innbyggere. Øygruppen består av over 30 øyer, men bare 8 av dem er bebodd. Grand Turk er hovedøyen, der også hovedstaden Cockburn Town ligger. Det sies at det første stedet Colombus steg i land i den nye verden i 1492, var på Grand Turk.
Flertallet av befolkningen på Grand Turk er av afrikansk opprinnelse. Etter en periode der øyene hadde fungert som tilholdssted for pirater, vant Storbritannia i 1787 overherredømme over øyene, importerte slaver fra Afrika og startet bomullproduksjon. De alle fleste av befolkningen er etterkommere av disse, selv om det i senere år har skjedd stadig mer blanding med folk med europeisk opprinnelse. Dette merker du på den avslappede kulturen, med dans og trommemusikk, i nasjonale hvite klesdrakter med striper i ulike farger.

Verd å se
Korallrevet på den vestlige delen av Smiths Reef er en anbefalt opplevelse, hvis du liker å snorkle i tropiske korallrev med merkverdige, egenartede fisker som løvefisk og rokker. 

Fargerike dyr finnes også ved Gibbs Cay, der mange dykkere oppholder seg.

Klima
Konstante høye temperaturer, som likevel kan variere litt, fra 22-33 grader i mai til oktober, til 18-27 i vintermånedene. Da klimaet er tropisk, forekommer sporadisk regn.  Turks og Caicos ligger midt i beltet som mange orkaner passerer nordpå. Store katastrofer forekom i 1928, 1945 og 1960.

Valuta
Amerikanske dollars (USD)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.