Fra København : Helsinki (Finland)
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Finland - Helsingfors

Destinasjoner og havner

Finlands levende og urbane hovedstad Helsingfors ligger ved Finskebukten ut mot Østersjøen, og er landets ledende sjøfartsby. Det er en unik og mangfoldig by, der det tradisjonelt eksotiske fra østen møter den moderne skandinaviske livsstilen. Helsingfors er en ungdommelig og avslappet by, der det kosmopolitiske livssyne lever i harmoni med naturen. Byen er verdens nest nordligste hovedstad.

Verd å se
Temppeliaukio-kirken er hugget ut av granitten i det naturlige finske grunnfjellet og er en av Helsingfors’ mest populære turistattraksjoner. Murene på innsiden er også laget av klippen, noe som gir en fremragende akustikk. Derfor brukes kirken også ofte til forskjellige konserter, som både lokale og turister kan oppleve. Kirken ble tegnet av arkitektene Timo og Tuomo, og åpnet i 1969.

Hvis man aldri har spist reinsdyr og drukket øl i en traktor, får man muligheten på traktorpuben Zetor i Helsingfors. Ideen er å gi utlendinger en sjanse til å oppleve hva det vil si å være finsk. Stedet er konstruert av rå betong, trestubber som seter og renoverte Zetor-traktorer fra 1950-tallet. Puben ligger rett ovenfor sentralstasjonen og gjennom en gang.

Festningen Suomenlinna er et stort syn når man besøker Helsingfors. Suomenlinna ligger i en øygruppe utenfor Helsingfors, der den er bygget på en klynge av den klippefylte skjærgården. Festningen består av et uregelmessig nettverk av bastioner. Sveaborg ble bygget i svensketiden, i midten av 1700-tallet, som en maritim festning for flåtebasen. Under russertiden ble festningen utvidet mot havet og på fastlandet. I dag står den på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Helsinki Zoo er en av verdens eldste dyrehager. Den ble grunnlagt i 1889, og i dag kan man se dyr fra alt fra den arktiske tundra til den tropiske regnskogen. Det bor omtrent 200 ulike dyrearter i Helsinki Zoo, og det finnes nesten 1000 forskjellige plantearter.

Klima
I slutten av mai starter sommeren, når temperaturene ligger på mellom 14 og 21 grader frem til september. Det er kaldt i vintermånedene, og i januar og februar kommer temperaturen sjelden over -2 grader – den kan falle helt ned i -10.

Valuta
Euro (EUR)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.