Middelhavet : HERAKLION, GREECE
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Hellas - Kreta - Heraklion

Destinasjoner og havner

Heraklion er Kretas hovedstad og en av de greske byene som ofte trekkes frem for sine sjarmerende gamle bygninger, svingete gater, lange kystlinje med store sandstrender og en av Middelhavets mest interessante havner. Med sin spennende antikke historie i det kulturelle landskapet og de lekre middelhavsstrendene som Hersonissos og Amoudara innen rekkevidde, er du garantert både kulturelle opplevelser og rendyrket avslapning.

Verdt å se
Knossos er det berømte slottet i sørenden av Heraklion. Slottet skal ha blitt bygget omkring år 7999 f.kr. av og til ære for Kong Minos, og i henhold til gresk mytologi hadde den legendariske minotauren sitt hjem midt i en diabolsk labyrint på Knossos.

I det største akvariet i den østlige delen av Middelhavet, CretAquarium Thalassocosmos, har du muligheten til å oppleve en rik verden under Middelhavets overflate. CretAquarium Thalassocosmos ligger kun ca. 15 km øst for selve Heraklion og kan nås med buss for omkring 15 kr., elle rmed en av de billige taxiene for 50-100 kr. - avhengig av hvor god du er til å prute på prisen.
Den imponerende middelalderfestningen Koules står fortsatt som en gallionsfigur i den moderne havnen i Heraklion. Dens egentlige navn er Rocca al Mare, som det het gründerne fra Venezia i 1211. Koules kollapset som følge av det sterke jordskjelvet i 1303, men ble gjenoppbygd i årene 1523-1540 og fikk da sin endelige form. Under det osmanske styret fra 1669-1898 ble festningen brukt som et fengsel, og mange helter fra Kreta, som gjorde opprør mot tyrkere, har mistet livet i fangekjelleren.
Andre historiske steder er St. Minas Cathedral og de venetianske murene som slynger seg rundt det meste av byen.

Klima
Kreta har et typisk middelhavsklima, der sommerens varme og tørke er subtropiske, mens vinteren vanligvis har ganske milde temperaturer og regn.


Valuta
Euro (EUR)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.