Middelhavet : Istanbul (Tyrkiet)
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Tyrkia - Istanbul

Destinasjoner og havner

Istanbul ligger i det nordvestlige Tyrkia, på begge sider av Bosporus-stredet, som forbinder Svartehavet og Marmarahavet, og som skiller Tyrkias europeiske del fra Lilleasia. Istanbul har 13,8 millioner innbyggere, hvilket gjør den til Tyrkias største by og en av verdens største, hvis man utelukker forsteder. Istanbul byr på alt fra toppmoderne forretningsområder med luksuriøse butikker og moderne museer, til eldgamle historiske og kulturelle severdigheter, samt eventyrlige basarer og moskeer med alle slags eksotiske varer. 

Verdt å se
Besøk Sultanahmet-distriktet, som er den gamle bydelen på byens europeiske side. Her finner man basarer og flere av Istanbuls største severdigheter. Bl.a. "Den Blå Moské", som er en enorm moské som har navn etter de blå flisene som pryder moskeen både på innsiden og utsiden.
Haga Sophia, som ligger et steinkast unna Den blå moské, bør man absolutt heller ikke gå glipp av. Moskeen er et fascinerende byggverk, med vakkert detaljert mosaikk på veggene og historiske elementer fra sin lange historie.
I denne delen av byen finner man også Basilika-cisternen. Her lagret man før i tiden byens vannreserver. Et imponerende byggverk, som med en moderne belysning har fått en helt spesiell stemning.

Klima
Istanbul har et varmt middelhavsklima med temperaturer på mellom 25 og 30 grader i sommermånedene. Vintrene er litt kalde, med temperaturer mellom 5 og 10 grader. 

Valuta
Tyrkiske lira (TRY)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.