Middelhavet : IZMIR (EPHESUS), TURKEY
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Tyrkia - Izmir

Destinasjoner og havner

Tyrkias tredje største by Izmir er både urban, vakker og levende. Den trollbinder mange som den mest anerkjente kulturbyen på Egeerkysten, med et hav av severdigheter i den lille bukten som utgjør byens kystlinje mot havet.

Verd å se
Et av de beste stedene å få et overblikk over byen og Egeerhavet er fra den historiske heisen Asansör - 'Asansör' betyr faktisk «heis» på tyrkisk. Heisen ble bygget av den jødiske bankmannen Nessim Levy, som var lei av å gå de nesten 160 trappetrinnene opp fjellsiden. Asansör går 500 meter opp og er bygget av glass, slik at du kan nyte den fabelaktige utsikten underveis.

I Kemeralti-kvarteret ligger den store basaren Sükrü Bey’in Yeri, der mange hver dag strømmer til for å foreta sine daglige innkjøp. Markedsplassen er pent oppdelt, med skoforretninger i én gate, teppehandlere i en annen og gullsmeder i en tredje. Stemningen forener Tyrkias brede sammensetning av religioner og folkeslag. Her får du vevde tepper og keramikk, gullsmykker og pashminasjal, vannpiper og fargestrålende krydder.
Izmir er Tyrkias trendsettende by og kalles av og til for ”Tyrkias Milano”. Handlesenteret Konak Pier ble tegnet av Gustave Eiffel og blomstrer med både tyrkiske merkevarer som Beymen, Farbrika og Deriden og internasjonale merker som Lacoste og Pierre Cardin. Prisene er noe lavere enn i Norge, og selve bygningen er fra 1870 og en opplevelse verd.
Like ved Konak Pier finner man også Konak-moskeen, hvor man kan komme inn og oppleve et moderne bønnested for Izmirs muslimer.

Klima
Izmir har middelhavsklima med lange, varme og tørre somre og milde til kjølige og regntunge vintre. Om sommeren kan lufttemperaturen krype helt opp på 40 grader fra juni til september, men den ligger oftest på mellom 30 og 36 grader.

Valuta
Tyrkiske Lira (TRY)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.