Middelhavet : SOKHNA PORT, EGYPT
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Egypt - Sokhna (Cairo)

Destinasjoner og havner

Sokhna ligger på den nordvestlige bredden av Rødehavet, ca. 55 km fra Suez og 120 km fra Egypts hovedstad, Kairo. Med en motorveiforbindelse tar det bare en time å reise fra Sokhna til Kairo. I Kairo kan man oppleve en av de største byene i Afrika og Midtøsten, med et innbyggertall på 9 millioner (uten forsteder). Kairo er en moderne hovedstad med alt man kan se for seg av forretningsliv, restauranter og barer, men byen er mest kjent for sin myteomspundne historie, med pyramidene ved Giza, enorme moskeer og ikke minst Nilen, som deler byen i to.

Verd å se
Pyramidene ved Giza og Sfinxen. Egypts største severdighet, som omfatter ni perioder, deriblant Keopspyramiden, er det eneste gjenværende av verdens syv underverker. Også den berømte Sfinxen, et menneskehode på en løvekropp, kan oppleves ved pyramidekomplekset. 
Får du ikke nok av pyramidene, kan du også besøke pyramidene ved Saqqara, der du finner de eldste pyramidene. Sttedet har dessuten langt færre turister. 
Museum of Egyptian Antiquities. Museet rommer den beste samlingen av egyptiske artifakter i verden. 
Mohamed Ali-Moskeen. Et storslått byggverk som ligger i det «islamske Kairo», en gammel del av byen som stammer fra middelalderen..

Klima
Kairo har et varmt ørkenklima, med varme sommermåneder der temperaturen gjerne kryper opp mot 40 grader. I vintermånedene er det litt mer behagelig, med temperaturer mellom 20 og 30 grader. Det er likevel greit å merke seg at nattemperaturen i vintermånedene kan falle helt ned til 5 grader, selv om dagtemperaturen har vært øy. I mars og april kan det ofte forekomme kraftige vinder, som tar med seg sand fra Sahara-ørkenen inn over byen..

Valuta
Egyptiske pund (EGP)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.