Karibien : GALVESTON, TX
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

USA - Texas - Galveston

Destinasjoner og havner

Galveston Island er en liten øy som trekker seg langs Texasgolfen. Øyen har samme form som Langeland, men arealet er dobbelt så stort. Galveston er det foretrukne feriestedet for innbyggerne i Texas’ hovedstad Houston, som befolker de mange luksushyttene om våren og sommeren. Det er dessuten en uunnværlig destinasjon for cruiseskip som seiler i det sørlige USA.

 

Verdt å se

Ethvert besøk på Galveston Island bør inkludere en tur til den romantiske atmosfæren i The Strand District. Dette er et nasjonalhistorisk landemerke som ivaretas av den amerikanske regjeringen. The Strand District består av enestående, historiske bygninger fra den viktorianske æra, så her opplever man å tre inn i en annen tidsalder. De gamle bygningene inneholder antikke forretninger og lokale restauranter, og huser flere populære festivaler på øyen. Man ser ikke mange fastfood-restauranter og internasjonale forretningskjeder her.

 

Er du interessert i historie, vil også Seawolf Park være et beundringsverdig syn. Her vises ubåter fra den andre verdenskrig – bl.a. den enorme ubåten USS Cavalla og destroyeren USS Stewart, som krysset Atlanterhavet 30 ganger under den andre verdenskrig og som i 1945 ble brukt som treningsskip på Pearl Harbor.

 

Er du litt mer glad i fart og spenning, kan du besøke den lille fornøyelsesparken som ligger på historiske Pleasure Pier. Fornøyelsesparken har et lite bredt utvalg av forlystelser, der du finner noe for enhver aldersgruppe, med alt fra ville rutsjebaner til mer stille og rolige barnekarusseller, samt det tradisjonelle pariserhjulet som med sin fargestrålende lysoppsetning pryder strandpromenaden og Pleasure Pier med et lysshow til langt ut på kvelden. Pleasure Pier holder kun åpent i helgene i lavsesongen, men det er åpent alle dager til sent på kvelden under springbreak-ferien og om sommeren.


Leter du etter et sted å handle eller et sted å spise, er Seawall Boulevard stedet du bør dra, gaten som ligger helt nede på stranden i Mexicogolfen er ikke bare prydet med en lang strandpromenade, men også med mange små gode butikker og et bredt utvalg av restauranter med noe for enhver smak, enten du er ute etter den ultimate Texas-biffen ,en god burger eller den det tradisjonelle fisk- og skalldyrkjøkkenet fra sørstatene.


Kommer man til Galveston uten å være helt sikker på hva man vil se, finnes det også lokal hjelp. Duck Tours tilbyr guidede rundturer i Galveston, både til vanns og til lands, i sine amfibiekjøretøy, og de gir deg et godt inntrykk av hva Galveston har å tilby, som The Strand Shopping District, den gamle bydelen og mye mer. Duck Tours er ikke bare informative men også fylt med gøyale innspill fra de lokale turguidene. Turene har avreise flere ganger om dagen fra Pleasure Pier.

 

 

Klima

I sommermånederne ligger temperaturen på mellom 25 og 30 grader, mens det sjelden blir kaldere enn 10-16 grader om vinteren.

Om høsten buldrer orkanene av og til inn over øyen, mens det er mer vinnstille om våren og sommeren.

 

Valuta

Galveston ligger i staten Texas og myntenheten er amerikanske dollars (USD)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.