Karibien : GUSTAVIA - ST. BARTS
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

St. Barthelemy - Gustavia

Destinasjoner og havner

I det østlige tropiske Karibien ligger Gustavia som den eneste byen på øyen Saint-Barthélemy (ofte bare kalt St. Barts), som er et fransk oversjøisk territorium. Byen har navn etter den svenske kongen Gustav III og fikk sitt nåværende navn i 1784, da Sverige fikk øyen fra Frankrike i bytte mot handelsavtaler i Gøteborg. Gatenavnene i Gustavia er derfor stadig skiltet på Svensk, mens man på bykartene kan se de franske navnene. Øyen ble imidlertid for dyr å vedlikeholde for svenskene, så den ble igjen en fransk besittelse i 1877.

 

Verdt å se

Den eldste bygningen på øyen er kirketårnet Sophia Magdalena fra 1799. Kirketårnet har navn etter Sophia Magdalena, en dansk prinsesse som giftet seg med kong Gustav III av Sverige.
Svenskene bygde tre fort på havnen i Gustavia: Fort Oscar vokter havnen ved La Pointe, men er stengt for offentligheten; Fort Gustav ligger ved byporten og er absolutt verd et besøk, selv om det i dag bare er en ruin; Fort Karl finnes ikke lenger.
St. Barts er kjent for sine ekstraordinære strender som Lorient og Villa Palm Beach, der lokale og surfere deler rom, men også bystranden ved Gustavia er en flott hotspot for avslapning og soling.

 

Klima

Det tropiske klima har få variasjoner i temperaturen. Både luft- og vanntemperaturen ligger i gjennomsnitt rundt 27 grader, men som oftest er luften varmere i tørketiden. Øyens lille areal gjør at vinden er mild. Den alltid nærværende solen stanses kun av små regnskyer i regntiden, som passerer raskt etter kraftige og korte regnbyger på 10-15 minutter. 

 

Valuta

Euro (EUR)

Destinasjoner

Prisene er per person og basert på 2 personer i lugaren.
Prisene og ledigheten oppdateres flere ganger om dagen direkte fra rederienes systemer, og MyCruise tar forbehold for feil og utsolgte reiser.