Egypt - Suezkanalen

Verdens lengste skipskanal byr på den unike opplevelsen det er å seile med et kontinent på hver side – Asia på den ene siden og Afrika på den andre. Suezkanalen ble innviet i 1869, og har siden den gang vært flittig brukt av alt fra små fiskerbåter til store cruiseskip. Hvert år seiler mer enn 25 000 skip gjennom kanalen som forbinder Middelhavet ved Port Said med Rødehavet ved Suez. Høsten 2015 markerte Suezkanalen seg igjen som en av verdens mektigste sjøveier da kanalen ble utvidet til å kunne håndtere gjennomseiling i begge retninger samtidig. Det betyr at reisen gjennom Suezkanalen er blitt raskere og uten stopp underveis.

Mens du seiler kan du se på de vakre omgivelsene rundt deg. Ofte er det ørken på begge sider så langt øyet rekker, men det er likevel ikke en kjedelig og ensformig utsikt. Ørkensanden gjenspeiles som en fargeskala i gult – fra den sarteste lysegule til den dype mørkegule, og den glitrer like vakkert som en luftspeiling.  

Få meter fra båten drar egyptiske fiskere i enkle fiskerbåter dagens fangst i land mens omgivelsene langsomt endrer seg. På Sinaihalvøya dukker det små bosetninger frem i den ellers så øde ørkenen, mens det på den egyptiske siden plutselig titter frem små, grønne oaser av fargerike byer med myldrende liv.

Vær

Foretrukne cruise