USA
img priceGuarantee
23 96 09 24
Ring eller skriv for forespørsel eller booking
Se åpningstider under kontakt 

Reiseregler til USA

 

Danske borgere trenger ikke visum til USA, men du må huske å fylle ut en forhåndsgodkjennelse på nett (ESTA) senest 3 dager før avreise. MyCruise kan dessverre ikke hjelpe med dette da skjemaet må fylles ut av den reisende selv. Når ESTA-skjemaet er fylt ut og godkjent, er det viktig at du skriver det ut og tar det med på reisen din.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) er en elektronisk erstatning for det gamle systemet med papirskjemaer, og skjemaet kan finnes ESTAS” offisielle hjemmeside:https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

Dersom du søker om ESTA, pass på at du fyller ut informasjonen nøyaktig slik den fremstår i passet ditt. Spedbarn med danske pass må også ESTA-godkjennes. US Customs and Border Protection (CBP) krever en liten avgift på cirka 14 dollar per person som betales med kredittkort på nettsiden.


Godkjenning

Vanligvis godkjennes en elektronisk ESTA-søknad innen noen få sekunder, men dersom svaret er «PENDING» (venter), foretas det en automatisk rutineundersøkelse, og svaret, ifølge myndighetene, vil være klart i løpet av maks 72 timer. Den reisende får et kontrollnummer som bør skrives ned og tas med. Får du avslag på søknaden, må du innom den amerikanske ambassaden i København.

En ESTA-godkjenning av den reisendes søknad gjelder i to år eller til passets utløpsdato, det som kommer først.
 

Merk at en ESTA-godkjenning ikke garanterer innreise til USA. Godkjennelsen tjener bare som et grønt lys slik flyselskapet kan fly deg til USA. Den faktiske innreisetillatelsen gis fortsatt av utlendingsmyndighetene på flyplassen ved ankomst i USA.