DIN TRYGGHET PÅ REISEN

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du bestiller et cruise og reiser på ferie. I den verden vi lever i nå, er det flere ting man må tenke over enn før. Vi vil gjøre alt for å sikre at du som kunde hos MyCruise ikke er i tvil om noe i den forbindelse, og bare kan slappe av når du skal på ferie.

Det er innført mange tiltak både hos flyselskapene og rederiene nettopp for å øke hygienen og redusere eventuell smittespredning – les om alle de nye reglene og tiltakene nedenfor. Det er viktig at du har satt deg inn i hva som gjelder på nettopp ditt cruise.

 

Før avreise

Innreiseregler:
En del land har innført innreiseskjemaer som må fylles ut og godkjennes før avreise. I tillegg krever også noen land at du kan fremvise en negativ COVID-19 test ved innreise.

Sjekk Utenriksdepartementets reiseråd her for landet/-ene du skal besøke for at se hva som gjelder for din reise.

Som reisende er du selv ansvarlig for at du har fylt ut diverse innreiseskjemaer korrekt samt at du kan fremvise en negativ COVID-19 test rett før avreise. Vær oppmerksom på at dette gjelder for alle reisende, også barn. Hvis du ikke har fylt ut innreiseskjemaet/helseerklæringen/har en negativ COVID 19-test i rett tid, vil du som reisende bli nektet innreise i landet og allerede på avreiseflyplassen bli nektet ombordstigning. Det samme gjelder ved innsjekking på cruiset.

I slike tilfeller er det ikke mulig å få refundert reisen.

Innsjekking:
Innsjekking skal gjøres online både for flyreisen og cruiset. Du finner lenker til flyselskapet og rederiet i avsnittene nedenfor.

Munnbind på flyplasser og i terminaler:
Du må bruke munnbind fra det øyeblikket du går inn på flyplassen/cruiseterminalen. Munnbindet må være godkjent for flyreiser og cruise, for eksempel de munnbindene som brukes i helsesektoren og som er av EU-typen EN14683 eller KN95. Du kan kjøpe dem på apoteket og andre utvalgte steder. Hjemmelagde munnbind, skjerf eller lignende er ikke godkjent for bruk om bord på fly eller cruiseskip.

Forsikring:
Vær oppmerksom på hvordan du er dekket via reiseforsikringen din. Sjekk opp med forsikringsselskapet ditt.

 

På flyreisen

Alle flyselskaper følger retningslinjene fra EASA (The European Union Aviation Safety Agency). Du kan lese mer om hva de enkelte flyselskapene gjør nedenfor, både når det gjelder innsjekking samt retningslinjer om bord (Obs, engelsk tekst under mange av linkene):
Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czech Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiad
Finnair
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways

 

Rederiene

Alle cruiserederiene har innført en rekke nye tiltak og regler for å sikre at gjestenes helse og sikkerhet blir godt ivaretatt. Finn rederiet ditt i listen under og les mer viktig informasjon om cruiset ditt.

Costa Cruises
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Azamara 

 

Muligheter for ombooking

Vi har sørget for ekstra trygghet til deg i denne spesielle situasjonen og tilbyr derfor fordelaktige ombookingsvilkår hos en rekke av de rederiene vi samarbeider med.

Se rederienes spesielle ombookingsvilkår her

 

Skulle du være i tvil om det minste i forbindelse med din trygghet på reisen, så sitter vi selvfølgelig klare til å hjelpe deg på telefon 23 96 09 24.