MyCruise reiseblogg

Forhåndsinnstillinger, myter og misforståelser om cruise.

Overfylte cruisebåter, dyre drikkevarer, mangelfull sikkerhet og høye priser? Du har sikkert hørt alt dette før, men nå avliver vi alle mytene om cruiseferier.

Det kan kanskje være vanskelig å forestille seg hva en cruiseferie egentlig kan tilby før man har prøvd det selv. Uansett om du reiser alene, som en familie eller som et par, er cruiseferier svært populære blant mange, nettopp fordi denne ferieformen inkluderer så mange ulike opplevelser i én pakke.

Hvis du selv må planlegge ferien, kan det kreve mye tid og energi å bestille hotell, ordne transport og mat, planlegge aktiviteter – og sørge for at alt passer tidsmessig.

Hvis du velger å ta en cruiseferie, får du både overnatting, måltider og aktiviteter for hele familien, alt mens dere seiler ut i den store og spennende verden.

Til tross for de mange fordelene er det fortsatt mange som går rundt med ulike fordommer om hva cruiseferier er, og hvem som velger denne ferieformen.

Derfor har vi nå en gang for alle bestemt oss for å avlive alle myter og imøtegå fordommene.

 

Myte nr. 1 - Alle seilingsruter er like

Falsk ✗

Det finnes så mange forskjellige seilingsruter at man aldri ville bli ferdig om man skulle prøve dem alle. Det er klassiske ruter som en tur rundt i det vestlige Middelhavet, som er stort sett lik for alle rederier, men også et hav av ruter som endres fra uke til uke.

I tillegg tilbyr rederiene også unike ruter når skipene skal flytte destinasjon fra sommer til vintersesongen. Her kan man for eksempel seile fra København til Barcelona eller kanskje fra Genova til Miami.

Per i dag tilbyr vi flere hundre forskjellige ruter med de rederiene vi samarbeider med, så det er definitivt noe for enhver smak – og myten om at alle seilingsruter er like? Den er vel grundig avkreftet.

 

Myte nr. 2 - Cruise er kjedelige

Falsk ✗

Å tro at cruise er kjedelige, er kanskje en tradisjonell myte blant det yngre publikummet. Men de fleste skip har i dag så mange ulike aktivitetsmuligheter at det er umulig å kjede seg.

Her er en oversikt over noen av aktivitetene som finnes på mange av skipene vi tilbyr turer med:

 • Surfebasseng
 • Skøytebane
 • Fallskjermhopp-simulator
 • Gokart-bane
 • Klatrevegg
 • Laser-tag
 • Tennis
 • Minigolf
 • Treningssenter med gruppetimer
 • Fornøyelsespark-aktige attraksjoner (karuseller, radiobiler og berg-og-dalbaner)
 • Vannsklier
 • Flere bassenger og jacuzzier
 • Velværesenter (på noen skip er det til og med inkludert i prisen)
 • Massasje
 • Undervisning og kurs (for eksempel dans, matlaging, sminke, hår eller drinker)
 • Teaterforestillinger og show
 • Gressplen hvor du kan ha piknik eller spille krocket
 • Kasino
 • Bibliotek

Det er selvfølgelig en smakssak og individuelt hva man synes er gøy og hva som er kjedelig. Men én ting er sikkert - utvalget av aktiviteter er definitivt ikke noe problem når du er om bord på et cruise-skip. Sjekk hvilke tilbud som er tilgjengelige på skipet før du bestiller ferien. Jo større og nyere skipene er, jo flere fasiliteter og aktiviteter er det vanligvis. Ovenstående liste er bare en grov oversikt. Du kan se nøyaktig hvilke aktiviteter som er tilgjengelige på reisen din under skipets informasjon.

PS. Hvis du ikke allerede er overbevist, er det også det faktum at du besøker en rekke spennende land hvor du kan gå i land og utforske lokale severdigheter.Myte nr. 3 - Drikkevarer er altfor dyre

Sant ✓ og falsk ✗

På noen rederier er drikkevarer inkludert i prisen, mens de ikke er det på andre. Dette er nok der de fleste går galt, hvis de ikke har tatt med i betraktningen at drikkevarer ikke er inkludert i reisen deres.

Drikkevarer er dyrere å kjøpe om bord enn hvis du kjøper en drikkepakke. Derfor tilbyr alle rederier drikkepakker i forskjellige prisklasser, avhengig av om du ønsker med eller uten alkohol. Disse kan kjøpes allerede før cruiset. Undersøk og bestem hvilken drikkepakke du vil ha før du drar.

 

Myte nr. 4 - Det er alltid den samme kjedelige buffématen

Falsk ✗

Kjedelig salatbar, oppvarmet mat, slapp brunch? Da må du tro om igjen. De fleste cruiseskip har i dag et førsteklasses kjøkken. Avhengig av hvilket rederi du velger å reise med, kan du få kulinariske opplevelser som spenner fra japansk til brasiliansk mat.

Hvis du har spesielle diettbehov, er det ingen problem. Mange av rederiene vi ser i dag, samarbeider med prisbelønte kokker og kan tilby et bredt utvalg av allergivennlige, glutenfrie og vegetariske retter, slik at alle kan spise om bord. Hvis du vil ha det helt intimt, har flere skip også muligheten for å arrangere en privat middag, slik at dere kan nyte en kveld alene.

Bonusinfo: Mange tror at det kun er i bufférestauranten man kan få gratis frokost, så de går ofte dit. Dette er faktisk ikke tilfelle. Til frokost og lunsj kan du også bestille à la carte i en av hovedrestaurantene, uten ekstra kostnad - akkurat som om kvelden. Noen rederier inkluderer romservice, slik at du kan bestille frokost og få den levert til lugaren din, slik at du kan nyte den med utsikt fra egen balkong.

 

Myte nr. 5 - Krydstogtskibe er ikke trygge

Falsk ✗

Er cruise skip trygge? Det er et spørsmål som ofte stilles. Kanskje er det gamle frykter knyttet til historien om Titanic, men vær beroliget - cruise skip er trygge, og det er ingen grunn til bekymring for store ulykker eller forlis. Risikoen for forlis er statistisk sett svært lav, og tidligere hendelser har bare bidratt til å øke sikkerheten rundt cruise i dag.

En annen bekymring som har kommet opp i løpet av Covid-19-pandemien er faren for smitteutbrudd og frykten for å bli fanget på skipet hvis noe skulle skje. Men heller ikke her er det noen grunn til bekymring. Det er mange hygiene tiltak på skipene, som bruk av håndsprit, rengjøring av fellesområder og grundig rengjøring av lugarer. Hvis du er bekymret for å bli "fanget" på et cruise skip som i begynnelsen av pandemien, kan du være trygg på at slike scenarier ikke vil gjenta seg. Rederiene har inngått avtaler med havnene de besøker, slik at de alltid kan få passasjerene i land ved et eventuelt smitteutbrudd.

I tillegg er en cruise ferie den perfekte boblen i disse tider, siden alle blir testet før ombordstigning og underveis. Så vi tør nesten påstå at cruise ferier er en av de tryggeste ferieformene i disse tider.


Myte nr. 6 - Cruise er kun for eldre mennesker

Falsk ✗

Det er en morsom myte at cruisere er pensjonistferier. Det er sant at det i mange tilfeller er en vennlig ferieform for eldre mennesker, og som pensjonist kan du dra nytte av de mange fordelene som finnes om bord.

Men visste du at cruise faktisk også passer utmerket for familieferier, parferier eller når du reiser med venner? På et cruise er det masse fest og moro, avslapning, selvpleie og mye mer!

I cruiseverdenen finnes det skip som passer for alle - det handler bare om å velge akkurat det skipet som passer best for dine behov.

 

Myte nr. 7 - Cruises er dyre

Alt er relativt.

Selvfølgelig koster en All-Inclusive ferie mer enn hvis du velger en ferieform hvor måltider og aktiviteter ikke er inkludert i prisen. Men alt er relativt! De fleste cruise er blitt så konkurransedyktige på pris at det i dag ikke er stor forskjell mellom tradisjonelle charterferier med All-Inclusive og cruise.

Med det sagt, finnes det mange forskjellige cruises i ulike prisklasser. Hos MyCruise tilbyr vi for eksempel eksklusive cruises gjennom MyCruise Exclusive, som vi lanserte tidlig i 2021. I tillegg har vi absolutt rimeligere alternativer for deg som leter etter det. En hel uke på noen av de billigste skipene starter på rundt 3000 kr. - og det inkluderer til og med alle måltider!

Det finnes mange tiltak som kan gjøre det billigere å velge cruise som ferieform. For eksempel har flere rederier lave priser for barn under 12 år. Det er også tilfeller der det er mengderabatt hvis flere av dere bestiller ferien sammen.

Alt i alt er ikke cruise nødvendigvis dyrere enn andre All-Inclusive ferieformer. I de fleste tilfeller vil flybillettene være den avgjørende faktoren for om prisen blir høyere.

 

Myte nr. 8 - Cruise skip er klaustrofobiske

Falsk ✗

Når man hører at det er plass til 8000 mennesker på et skip, kan man lett tro at det er trangt. Dette er på ingen måte tilfelle. Skipene er kjempestore. Så store at det kan være vanskelig å orientere seg. Flere rederier merker for eksempel gulvene med skipets seilingsretning for å hjelpe gjestene med å finne veien, og for å sørge for at de ikke går seg bort.

Dette avhenger selvfølgelig av den enkelte personen, og når du føler deg overveldet og omringet av for mange mennesker. De fleste cruise skip i dag er imidlertid så store at det er rikelig med plass til alle gjestene, mannskapet og mer til. På de store skipene er det mye plass, luft og lys, og det er gode muligheter for å gå turer i åpent miljø. Ofte vil du faktisk bare merke den store folkemengden i forbindelse med ombordstigningen.

Det de fleste refererer til når de sier at det kan være klaustrofobisk å være om bord på et cruise skip, er at du er på åpent hav og ikke har muligheten til å gå i land før skipet legger til havn igjen. Men med størrelsen på skipene i dag er det minimal risiko for at du vil føle deg klaustrofobisk om bord.

Hvis du har en tendens til å føle deg klaustrofobisk, kan det være lurt å bestille en lugar med vindu eller til og med en lugar med balkong, der du kan gå ut og få litt frisk luft direkte fra rommet - helt for deg selv.Myte nr. 9 - Cruises besøker bare de mest turistifiserte havnene

Sant ✓ og falsk ✗

Det finnes mange forskjellige cruisehavner rundt om i verden, og det er riktig at det kan være en risiko for å støte på såkalte "turistfeller".

Noen cruisehavner kan være fylt med turister, og det kan kanskje gjøre det vanskelig å oppleve unike opplevelser. De mest travle og dermed turistede havnene finner du vanligvis i Mexico, Florida og på de karibiske øyene.

Om du seiler i høysesong eller lavsesong spiller også en rolle når det gjelder hvor mange turister du vil møte på turen din. Men med det sagt, er det så mange muligheter når du er i havn, at det alltid er mulig å finne små, koselige perler der det ikke er mange turister. I tillegg er det selvfølgelig også mulighet for å velge ruter som besøker mindre og ukjente steder, der du på ingen måte vil føle at du har havnet midt i en turistfelle.

 

Myte nr. 10 - Man har ikke nok tid i havnen

Sant ✓ og falsk ✗

Igjen er det individuelt hvor lang tid du ønsker å bruke på de forskjellige destinasjonene.

Hvis du tar et cruise, vil du ofte seile om natten og være i havn om dagen. Avhengig av seilingsruten fra dag til dag, vil du vanligvis være et nytt sted når du våkner om morgenen.

Noen kan mene at tiden kan være for kort til å utforske landet - spesielt hvis du har et sterkt ønske om å se noen severdigheter som kanskje er litt lenger unna havnen. Hvis det er tilfelle, anbefaler vi at du bestiller en av rederiets egne organiserte turer, slik at du er sikret å komme tilbake i tide før skipet seiler videre.

Alternativt tilbyr noen rederier også cruise med overnatting i byen du er i. Imidlertid er vår erfaring at de fleste gjester synes det er fint med en kort dag i havn, der de har tid til å gå en tur i byen, handle litt og oppleve den lokale sjarmen før reisen går videre.

 

Myte nr. 11 - Man skal have formelt tøj med og alle er snobbede

Sandt ✓ og falsk ✗

Det er riktig at det finnes kleskoder på de fleste cruise skip. Det varierer fra rederi til rederi hva kleskoden er, men i de fleste tilfeller handler det IKKE om smoking og gallakjoler. Du er på ferie, så alt er selvfølgelig avslappet.

Hvis du leter etter en god guide til hva de ulike kategoriene av kleskoder innebærer, gir jeg deg her en oversikt:

 • Casual - Avslappet antrekk. Menn: Lyse bukser og en T-skjorte. Det er imidlertid i de fleste tilfeller ikke tillatt å ha på seg shorts og sandaler i restaurantene. Kvinner: det samme som menn, eller en vanlig skjørt eller kjole.

 • Elegant/sport casual - Dette er litt penere enn casual. Her foretrekkes det at menn har på seg en blazer. Slips er imidlertid ikke påkrevd. Kvinner: Her er det igjen tillatt med bukser, skjørt eller kjoler som ikke er for korte eller utringede.

 • Informal - Litt penere klær. Menn: Pene bukser med blazer og gjerne slips. Kvinner: Pen kjole eller skjørt med en fin topp.

 • Formal - Nå er det på tide å finne frem de mest formelle klærne. Det vil ikke være fastsatt kleskode for å ha på seg slike klær hele turen. Vanligvis vil det være for kapteinens cocktailparty, andre arrangementer eller lignende hendelser. Menn har på seg smoking og kvinnene har på seg kjoler. Hvis du ikke har slike klær i garderoben, fortvil ikke. Du kan leie det om bord.

De siste årene har cruises blitt mye mer tilgjengelige for alle, og derfor er formelle kleskoder ikke like vanlige som før. Imidlertid er det fortsatt visse plagg som ikke er godtatt. For eksempel er det vanligvis ikke akseptabelt å ha på seg sandaler og shorts under kveldsmåltidet de fleste steder.

 

Myte nr. 12 - Cruises er ikke for store familier

Falsk ✗

Det er faktisk riktig at det en gang var standard på cruise skipene at de fleste lugarer bare var egnet for to eller fire gjester. Men med tiden har de fleste rederiene fulgt den økende interessen fra familier som ønsker å reise på cruise sammen. Derfor har de lagt til familie-suiter på de fleste store skip.

På de større skipene til Royal Caribbean International, for eksempel, finner du eksempler på suiter der opptil åtte personer kan sove i to separate soverom. Hvis du for eksempel velger en Ultimate Family Suite, venter en svært barnevennlig opplevelse med en stor suite fordelt over to etasjer, med en sklie fra andre etasje ned, samt mye underholdning i suiten, inkludert luft-hockey, en liten kino og videospill. Men hos alle rederier finner du også mer vanlige (og rimelige) familie-lugarer, hvor det er plass til en familie på 4 eller 5.

Alle rederier tilbyr også flere barnevennlige tjenester, for eksempel gratis barnevakt om kvelden, slik at foreldrene kan få en avslappende, barnefri kveld, med forsikring om at barna blir godt passet på av kvalifisert personale. Mange har også morsomme barneklubber for ulike aldersgrupper.


Myte nr. 13 - Man blir sjøsyk på cruise

Falsk ✗

Det korte svaret er: Nei, du blir ikke sjøsyk på cruise.

De fleste cruiseskip er enorme. De store cruiseskipene, som er rundt 15 etasjer høye og rommer mellom 3000-5000 passasjerer, gynger minimalt - og for det meste slett ikke. Det kan til og med være kraftig uro og høy sjø, og selv der vil du nesten ikke kunne merke at du seiler på havet.

Les mer om hvorfor du ikke blir sjøsyk på cruise her.

Les mer

Derfor blir du ikke sjøsyk på et cruise

Tanken om å være fanget ute på havet på et gyngefartøy kan få de fleste til å føle seg nervøse, men frykt ikke! Det er faktisk ganske uvanlig å oppleve sjøsyke på en cruiseferie. Vi gir deg svaret på hvorfor her...

Hvorfor blir jeg ikke sjøsyk på cruise?

Du har kanskje opplevd å seile med en ferge eller et seilskip og henge blek med kaldsvette mens du frykter å ta et cruise av samme grunn. La oss si det en gang for alle - det er ikke sammenlignbart!

Cruise skipene er enormt store! Derfor kreves det enorm kraft for å få dem til å avvike fra kursen eller begynne å gynge. Faktisk kan du på de fleste skipene ikke engang merke at de beveger seg. Sammenlign det med for eksempel Oslobåten, der noen av de minste cruiseskipene er over dobbelt så store, mens de største skipene er nesten syv ganger større.

I tillegg er de fleste skip utstyrt med store stabilisatorer som stikker ut fra skroget som store finner, som motvirker bølger og hjelper til med å holde skipet stabilt, selv i dårlig vær.

Sist men ikke minst - rederiene vet at ferietid er tid for velvære og ikke for kvalme. Derfor overvåker de kontinuerlig værforholdene på seilingsruten, slik at de kan navigere utenom dårlig vær. Det er faktisk ganske vanlig at skipene endrer kurs underveis, spesielt i Karibien, når det er orkansesong.

Hvis uhellet likevel skulle være ute...

Til tross for at veldig få blir sjøsyke på cruise, er det likevel lurt å være forberedt. Derfor har vi samlet 10 gode råd om hva du bør gjøre hvis du blir sjøsyk.

⛴ Henvend deg til resepsjonen

Det er alltid mulig å få utdelt sjøsyketabletter i skipets resepsjon helt gratis. Det er også mulig å kjøpe dem hjemmefra eller i terminalen. Her er det også mulig å kjøpe forskjellige former for sjøsykemedisin i form av tyggegummi, sukkertøy eller akupressurarmbånd.

⛴ Sitt stille eller legg deg ned

Når du opplever sjøsyke, bør du så langt som mulig unngå å bevege deg rundt på skipet. Finn i stedet en seng eller stol der du kan legge deg ned.

Ved å gjøre dette får hjernens balansesenter mer ro enn hvis du står opp. Ubalansen mellom det du ser og det indre øret ditt er derfor ikke like kraftig.

⛴ Prøv å sove

Det beste du kan gjøre når du opplever sjøsyke, er å gi kroppen din ro og hvile ved for eksempel å ta en lur.

⛴ Ikke les bøker, aviser osv.

Det er en dårlig idé å lese eller se filmer hvis du opplever symptomer på sjøsyke. Se heller opp, slik at kroppen din får en bedre følelse av balansen mellom det du ser og det som beveger seg.

⛴ Fokuser på et bestemt punkt

Det kan være lurt å fokusere på et stillestående objekt, for eksempel noe på land eller horisonten.

⛴ Unngå dehydrering

Ved å drikke nok vann unngår du å bli dehydrert. Hos noen har det også en positiv effekt å drikke brus, da sukker kan bidra til å motvirke alvorlig dehydrering.

⛴ Spis lett

Unngå tung eller krydret mat og spis heller lette måltider. Gjerne saltstenger eller chips, da dette bidrar til å gjenopprette saltbalansen.

Det anbefales også at du unngår røyking og alkohol, da dette bare vil forverre tilstanden.

⛴ Sørg for frisk luft

Det er en god idé å få litt frisk luft. Prøv også å bevege deg mot midten av skipet, der det er mindre bevegelse.

⛴ Fokuser på pusten din

Hvis du føler deg veldig dårlig, kan det være lurt å fokusere på pusten din. Pust sakte.

⛴ Informer de nærmeste

Hvis du merker at du begynner å føle deg dårlig, husk å fortelle det til de du reiser med, slik at de er oppmerksomme og kan hjelpe deg hvis du trenger det.

 

God tur!

Les mer

10 av verdens naturunder du må se

10 av verdens naturunder du må se

Det finnes så utrolig mange fantastiske opplevelser i verden, og det kan være helt umulig å velge blant dem. Jeg har reist mye, besøkt mange land og hatt forskjellige typer opplevelser, og hver enkelt er unik på sin måte. Her velger jeg å fokusere både på naturopplevelser jeg har erfart og de jeg fremdeles har til gode, men som jeg bare MÅ oppleve.

 

#1 Må-se amerikansk skjønnhet

La oss starte med en som alle kjenner til, og hvis du ikke har opplevd det, bør du virkelig legge det til på din to-do-liste. Grand Canyon er en av de mest kjente naturlige skjønnhetene man kan finne. Området strekker seg hele 30 kilometer fra side til side og 277 miles. Grand Canyon er et av de områdene i USA som man hører mest om, og området skuffer ikke. Tvert imot. Personlig er jeg allerede stor fan av USA og har besøkt flere ganger, så jeg vet ikke hvordan jeg kunne ha unngått å passere denne gigantiske skjønnheten. Den må jeg ha på listen for min neste tur.

 

#2 Den flytende regnbuen

Dette er garantert en naturopplevelse du aldri har hørt om før. Dette er elven Caño Cristales. Elven er kjent som "The River of Five Colors" eller "Liquid Rainbow". Denne elven er simpelthen den villeste skjulte perlen. Elven ligger i Colombia, og vanligvis er elven faktisk helt vanlig med vanlig vann som strømmer gjennom den, men fra omtrent juli til november eksploderer elven i farger. Mange tenker nok at det må komme fra kjemikalieutslipp i elven. Det var i hvert fall det jeg tenkte da jeg hørte om elven første gang. Heldigvis er det ikke det som skjer. Det er slik at planten Macarenia Clavigera, som er en ganske unik plante som ligger på bunnen av elven, får en kraftig rød farge. Regnbuefargene kommer fra andre fargerike deler av elven. Det blå vannet, det grønne mosen og den gule sanden. Denne elven MÅ jeg se på et tidspunkt. Dessuten er Colombia et fantastisk land, så man trenger ikke bare dra hit for å se den fargerike elven.

 

#3 Den grønne himmelen

Denne grønne himmelen var jeg ikke engang klar over at jeg måtte oppleve før jeg sto midt i den. Det høres kanskje litt abstrakt ut, men jeg snakker faktisk om noe helt konkret, nemlig Monteverde Cloud Forest. Skogen ligger i Monteverde i Costa Rica, og den kalles en skyskog fordi den befinner seg veldig høyt over havnivået, nesten som om du er inne i en sky. Fuktigheten i luften her er veldig viktig for skogen. Den ligner litt på en regnskog, men ikke helt på samme måte. Skogen har virkelig mange skjulte skatter som du kan være heldig å oppleve. De har for eksempel mange sjeldne fugler som du kan være heldig å se her. Det var en virkelig hyggelig spasertur jeg tok rundt i skogen, hvor jeg brukte flere timer på å gå rundt, ta bilder og ta opp alle lydene og fargene.

 

#4 En rosa sandstrand

En av de tingene jeg virkelig vil oppleve er fenomenet med rosa sandstrender. Jeg elsker å slappe av på en god strand, men hva kunne være bedre enn en helt vanlig sandstrand?... en rosa sandstrand. Men man må innrømme at det er et merkelig fenomen. Disse strendene finnes heller ikke på mange steder, og graden av rosa farge varierer. Den jeg har hørt mest om er stranden på Filippinene. Great Santa Cruz Island på Filippinene har en utrolig vakker rosa sandstrand og det vakreste havet jeg noensinne har sett. Denne rosa stranden får sin fargede sand fra de røde organrørskorallene som har blitt knust. Dessverre har mye av marinelivet rundt stranden blitt ødelagt på grunn av ulovlig korallgruvedrift. Det er derfor viktig å huske hva man gjør i naturen for å bevare alle de fantastiske fenomenene.

 

#5 Lev på kanten

Vil du leve litt på kanten? Da må du bli med meg for å se en av verdens mest aktive vulkaner, og du trenger ikke engang reise til de fjerneste hjørnene for å oppleve den. Etna, som ligger på Sicilia, er en aktiv vulkan, og jeg forstår virkelig ikke hvorfor jeg ikke har vært der ennå, når det nesten ligger rett i nærheten. Det enda mer fantastiske er at du kan komme utrolig nært selve vulkanen. Det går nemlig en taubane til toppen, slik at du raskt og enkelt kan komme deg til toppen og se dette utrolige naturfenomenet. Jeg har alltid vært ganske fascinert av vulkaner, og derfor vil jeg veldig gjerne se en aktiv vulkan for å oppleve hvordan landskapet rundt en aktiv vulkan er annerledes enn rundt en inaktiv vulkan. Dessuten skulle det være mange flotte turmuligheter og andre naturopplevelser rundt Etna, som jeg absolutt ikke vil gå glipp av.

 

#6 De store runde sten

I New Zealand finner du mange fantastiske underverker, men en av de litt mer uvanlige og ikke så kjente er Moeraki Boulder, også kjent som Kaihinaki. Her på den sørlige øya finner du uvanlig store og helt runde steiner som ligger langs stranden Koekohe. Steinenes formasjon ble dannet under jorden gjennom sementering av Paleocene leirestein, og de er formet av den leiren som har omgitt dem samt erosjon. Deretter har de blitt ført fra land til stranden av havet som slo mot klippene, og rullet deretter ned på sandet. Det er sjelden å finne steiner som ikke er ødelagte, da de ofte ruller med stor kraft og knuser. Det enda mer merkelige med disse steinene er at de er hule på innsiden, noe som kan sees i de ødelagte steinene. Jeg elsket å være her. Det var fantastisk å gå blant disse store steinene, klatre på dem og hoppe fra stein til stein. Så hvis du planlegger en tur til New Zealand, må du ikke gå glipp av denne unike naturopplevelsen.

 

#7 Den imponerende fjorden

Enda en fra New Zealand er Milford Sound. New Zealand har så mange naturfenomener at jeg kunne ha laget denne listen kun med opplevelser fra New Zealand. Milford Sound er en fjord på Sørøya. Det mest fascinerende med Milford Sound er at fjorden ble dannet av isbreer under istiden. Fjorden har et dynamisk landskap med vakre fossefall og enorme fjelltopper. Selv om du kan besøke Milford Sound, har området bevart sin autentiske og uberørte natur, noe som gjør det fantastisk. Milford Sound ligger i Fiordland nasjonalpark, og nasjonalparken er også vel verdt å utforske gjennom fotturer eller kjøreturer gjennom skoger og fauna. Milford Sound er en syn du ikke bør gå glipp av og en opplevelse du vil huske livet ut. Det er i alle fall det jeg vil.

 

#8 Ikonisk kløft

Har du lyst til å ta en lang fjelltur i Norges vakre fjell? Da kan du oppleve noe utrolig. I tillegg til den fantastiske utsikten over fjorden, finner du i Lysefjorden i Norge Kjeragbolten; en enorm stein som er klemt mellom to klipper. Vandreturen opp til toppen av det 1 110 meter høye fjellet er utfordrende, men fantastisk, og belønningen for det harde arbeidet er virkelig bra. Hvordan har det i det hele tatt vært mulig for den store steinen å lande akkurat der? Det er slike opplevelser jeg setter pris på. De der du føler at du må tenke over ting, og setter pris på jordens fantastiske evne til å la slike ting skje. Du bør imidlertid være oppmerksom på at vandreturen er ganske utfordrende, og det anbefales bare for erfarne og øvede, da turen tar 6 timer og inkluderer klatring og bratt vandring.

 

 

#9 Stjernehavet

På den vakre øya Vaadhoo på Maldivene kan du oppleve noe som er som fra en annen verden og som ikke kan sammenlignes med andre steder i verden. Når solen går ned over Vaadhoo Island og bølgene slår mot stranden, dukker det opp et glitrende hav. Små blå prikker dannes, noe som får havet til å ligne stjernehimmelen. Dette magiske fenomenet oppstår i de senere sommermånedene på grunn av den økende mengden fytoplankton og havdyr som lyser i mørket. Dette må være en helt eventyrlig opplevelse. Det skal være lettere å se den fantastiske synet hvis du er på havet, siden bølgene slår mot båten og det oppstår det strålende lyset. Havet rundt Vaadhoo Island er helt klart, og det er derfor det er så tydelig å se det lysende planktonet når havet og organismene blir forstyrret av bølger eller bevegelser i vannet. Jeg kan nesten ikke vente med å oppleve noe så utrolig magisk. Dessuten er Maldivene et av de vakreste og mest herlige stedene du kan besøke, så det er bare en bonus at det er en så fortryllende opplevelse her.

 

#10 Den ville stranden

Denne mørke og rå stranden finner du på Island. Strandens svarte sand, svarte steiner og høye klipper gir en dyster og melankolsk stemning som må være utrolig å oppleve. Bølgene som slår mot stranden er også ville og voldsomme, så stranden egner seg ikke for bading. Likevel er det mye mer fascinerende å gå rundt på stranden enn å ligge der. Det er tydelig å se hvordan havet og naturen har formet de unike trappe-lignende klippene, som fungerer som en dyster kulisse. Reynisfjara strand på Island er en av de mest imponerende strendene jeg noensinne har sett på bilder, og den sies å være enda mer vill i virkeligheten. Stranden er også et varemerke for Island og den rå naturen som finnes der oppe. Jeg har ennå ikke opplevd Island, men det skal jeg helt sikkert gjøre.

Les mer